foto: EPA/Scanpix
Par FIBA Eirolīgas čempionēm negaidīti kļūst "Sopron" basketbolistes
"Sopron" basketbolistes priecājas par panākumu.
Basketbols
2022. gada 11. aprīlis, 09:45

Par FIBA Eirolīgas čempionēm negaidīti kļūst "Sopron" basketbolistes

Jauns.lv / LETA

Par Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas uzvarētājām svētdien kļuva "Sopron" basketbolistes.

Finālčetrinieka cīņās Stambulā Ungārijas vienība "Sopron"  finālā ar 60:55 (16:6, 13:13, 16:19, 15:17) uzvarēja Stambulas "Fenerbahce".

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 16 gūtajiem punktiem bija Gabija Viljamsa, bet vēl deviņus punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Jeļena Brūksa.

Stambulas komandu no zaudējuma neglāba Alinas Jagupovas 13 punkti un Amandas Zahui 12 gūtie punkti.

Tikmēr cīņā par trešo vietu Salamankas "Perfumerias Avenida" ar rezultātu 71:59 (12:19, 20:18, 22:9, 17:13) pārspēja Čehijas klubu Prāgas ZVVZ USK.

"Perfumerias Avenida" labā 25 punktus guva Keitija Semjuelsone, kamēr Prāgas vienībā Briona Džonsa bija rezultatīvākā ar 26 gūtajiem punktiem.

Piektdien pusfinālā "Sopron" ar 74:69 pieveica "Perfumerias Avenida", bet "Fenerbache" basketbolistes izcīnīja uzvaru pār Prāgas ZVVZ USK ar 83:74.

"TTT Rīga" ar izcīnītām sešām uzvarām 14 spēlēs Eirolīgas A grupā ieņēma piekto vietu, un sezona tai bija jāturpina FIBA Eirokausā. Taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā FIBA apturēja Krievijas komandu dalību turnīrā, Latvijas komandai pakāpjoties uz ceturto vietu. Ceturtdaļfināla sērijā Latvijas komanda ar 0-2 piekāpās "Fenerbache".

Savukārt Kitijas Laksas Skio "Famila" ceturtdaļfinālā ar 1-2 atzina Prāgas ZVVZ USK pārākumu, bet Anetes Šteinbergas Stambulas "Galatasaray" pēc ieņemtas septītās vietas B grupā sezonu turpināja FIBA Eirokausā, kur izcīnīja trešo vietu.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".