foto: REUTERS/SCANPIX
Krievu peldēšanas spīdeklis paliek bez peldbiksēm
Jevgēņijs Rilovs Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja divas zelta un vienu sudraba medaļu. Jādomā, ka starptautisku sacensību apritē viņš tik drīz neatgriezīsies.
Sporta zvaigznes
2022. gada 22. marts, 16:47

Krievu peldēšanas spīdeklis paliek bez peldbiksēm

Jauns.lv

Pasaules vadošais peldbikšu un cita peldēšanai nepieciešamā inventāra ražotājs “Speedo” paziņojis, ka lauž līgumu ar pazīstamo krievu peldētāju Jevgēņiju Rilovu, kurš pagājušajā piektdienā piedalījās Maskavā Lužņiku stadionā notikušajā Ukrainas karu atbalstošajā pasākumā.

Divkārtējais Tokijas olimpisko spēļu peldēšanā uz muguras (100 un 200 metru distancēs) Jevgēņijs Rilovs bija viens no astoņiem augsta līmeņa Krievijas sportistiem, kuri piedalījās karu atbalstošajā Krievijas diktatora Vladimira Putina pasākumā Lužņiku stadionā. 25 gadus vecais Rilovs uz pasākumu bija ieradies apkāries ar olimpiskajām medaļām un piespraudis pie krūtīm Krievijas militārās agresijas simbolu “Z” burtu.

Izpostītās Ukrainas pilsētas un tās iedzīvotāji

gallery icon

Citi sportisti, kas publiski pauda atbalstu Krievijas iebrukumam Ukrainā, bija Krievijas vadošais distanču slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs, daiļslidotāji Ņikita Katsalapovs un Viktorija Siņicina, kā arī Jevgēņija Tarasova, slavenās mākslas vingrotājas dvīņu māsas Dina un Arina Averinas, Viktorija Listunova un peldētājs Vladimirs Morozovs.

“Ņemot vērā viņa klātbūtni Lužņiku stadionā notikušajā pasākumā, “Speedo” apstiprina, ka nekavējoties pārtrauc Jevgēņija Rilova sponsorēšanas līgumu,” uzņēmuma pārstāvji pavēstīja olimpiskās spēles aprakstošajam izdevumam “Inside the Games”.

"Mēs visstingrākajā iespējamajā veidā nosodām karu Ukrainā un esam solidāri ar Ukrainas tautu, mūsu sportistiem un komandas biedriem, kurus skāris konflikts, " teikts “Speedo” paziņojumā.

Kā vēsta “Inside the Games”, uzņēmums “Speedo” līgumā neizmaksāto summu ziedos Ukrainas bēgļu palīdzībai.

Tikmēr Starptautiskā peldēšanas federācija (FINA) sākusi izmeklēt Rilova piedalīšanos Maskavā rīkotajā propagandas pasākumā. “FINA ir dziļi sarūgtināta redzēt Jevgēņiju Rilovu apmeklētāju vidū Lužņiku stadionā notikušajā pasākumā,” pavēstīja FINA runasvīrs.

Atjaunotais Lužņiku stadions Maskavā

Sekmīgi pabeigta 2018.gada Pasaules kausa izcīņas futbolā finālturnīra spēles uzņemošā Lužņiku stadiona rekonstrukcija.

gallery icon