foto: Zane Bitere/LETA
Strautiņam "double-double" FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināla mačā
Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš.
Basketbols
2022. gada 10. marts, 11:55

Strautiņam "double-double" FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināla mačā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Strautiņš trešdien Varšavā pirmajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa ceturtdaļfināla spēlē guva 11 punktus un sakrāja desmit atlēkušās bumbas Redžo Emīlijas "UnaHotels" uzvarā.

"UnaHotels" izbraukumā ar 71:68 (16:23, 19:10, 20:20, 16:15) pieveica Varšavas "Legia" vienību.

Strautiņš laukumā pavadītajās 24 minūtēs un 29 sekundēs realizēja divus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem, kā arī visus četrus soda metienus. Viņš arī reizi kļūdījās, reizi pārkāpa noteikumus, kā arī beidza spēli ar +/- rādītāju +3 un efektivitātes koeficientu 15.

Itālijas vienībā rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Maikls Hopkinss, kurš arī sakrāja desmit atlēkušās bumbas.

Mājinieku komandā 19 punktus guva Reimonds Kauelss, bet 16 punktus - Gžegožs Kulka.

"UnaHotels" atbildes spēli Itālijā aizvadīs 16.martā. Uzvarētāji divu maču summā iekļūs pusfinālā.

Latvijas basketbola speciālista Ainara Bagatska vadītajai "Kyiv" sacensības otrajā grupu turnīrā spēli pirms tā beigām beidzās Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ, bet tajā pašā J grupā ar piecām uzvarām sešos mačos pirmo vietu ieņēma Redžo Emīlijas komanda.

FIBA Eiropas kausā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Pēc viena apļa turnīra otro posmu sasniedza katras grupas divas labākās komandas. Ceturtdaļfinālā iekļūst otrās kārtas katras grupas divas labākās komandas.

FIBA Eiropas kauss ir rangā ceturtais turnīrs Vecajā kontinentā.

Tikmēr Mārtiņš Laksa trešdien guva deviņus punktus Vācijas bundeslīgas spēlē, kurā viņa pārstāvētā Gīsenes "46ers" svinēja uzvaru.

"46ers" viesos ar 95:89 (27:30, 16:23, 24:17, 28:19) pieveica Baireitas "Medi".

Laksa spēlēja 28 minūtes un deviņas sekundes, nerealizējot vienīgo divpunktu metienu, bet grozā lidojot trim no pieciem tālmetieniem. Viņa kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, divas piezīmes, efektivitātes koeficients astoņi un spēlē labākais +/- rādītājs (+17).

Gīsenes vienībā 23 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles sakrāja Kendeils Makalums, bet 20 punktus guva Nuni Omots.

Mājiniekiem 26 punktus guva igaunis Janari Joesārs, bet 21 punktu - Kemerons Velss.

Artūra Žagara pārstāvētā Braunšveigas "Lowen" ar deviņām uzvarām 21 mačā ir 11., "46ers", kas iekrājusi bilanci 5-16, ir 17. vietā, kamēr Aigara Šķēles pārstāvētā Vircburgas "s.Oliver" ar pieciem panākumiem 22 dueļos ir pēdējā starp 18 komandām.

Tikmēr Andrejs Gražulis trešdien Triestē guva desmit punktus Itālijas A sērijas spēlē, Triestes "Allianz" savā laukumā piedzīvojot zaudējumu, kamēr Verners Kohs guva astoņus punktus, Kremonas "Vanoli" svinot uzvaru.

Triestes "Allianz" 19.kārtas atliktajā mačā mājās ar 75:89 (19:21, 17:27, 16:24, 23:17) atzina Sasari "Banco di Sardegna" pārākumu.

Gražulis spēlēja 18 minūtes, kuru laikā realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem un divus no trim tālmetieniem. Latvieša kontā arī trīs atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, divas kļūdas, viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, efektivitātes koeficients astoņi un +/- rādītājs (-17).

20.kārtas atliktajā spēlē Vernera Koha pārstāvētā Kremonas "Vanoli" mājās pagarinājumā ar 96:93 (25:11, 18:19, 23:34, 20:22, 10:7) pieveica "Napoli".

Kohs spēlēja 15 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot vienīgo divpunktu metienu un divus no pieciem tālmetieniem. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, viens bloķēts metiens, viena kļūda, viena piezīme, efektivitātes koeficients pieci un mačā sliktākais +/- rādītājs (-22).

Uzvarētāju labā 24 punktus guva Andrea Pekija, kuram tika arī astoņas atlēkušās bumbas, bet viesiem ar 32 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Markiss Makdafijs, lietuvietim Arnam Veličkam pievienojot 25 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles, bet Džeisonam Ričam 18 punktus un sešas kļūdas.

Artūra Strautiņa pārstāvētā Redžo Emīlijas "UnaHotels" komanda ar desmit panākumiem 20 mačos ir piektā, Triestes basketbolisti ar tādu pašu bilanci ieņem sesto vietu, Latvijas izlases galvenā trenera Luka Banki vadītā Pezāro "Carpegna Prosciutto" vienība tikusi pie septiņām uzvarām 20 cīņās, kas dod 14. vietu 16 komandu konkurencē, bet Kremonas klubs 20 aizvadītās spēlēs ticis pie sešiem panākumiem un turnīra tabulā ierindojas pēdējā pozīcijā.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Boloņas "Virtus".

Savukārt Mārtiņš Meiers trešdien Vroclavā ar vienu gūtu punktu un četrām atlēkušajām bumbām palīdzēja Vroclavas "Šlask" svinēt uzvaru ULEB Eirokausa spēlē.

"Šlask" savā laukumā ar 77:68 (23:20, 17:20, 14:9, 23:19) pieveica Trento "Dolomiti Energia".

Meiers spēlēja desmit minūtes un 23 sekundes, šajā laikā grozā netrāpot vienīgo divpunktu metienu, bet realizējot vienu no diviem soda metieniem. Bez četrām atlēkušajām bumbām viņa kontā arī viena personiskā piezīme, trīs izprovocēti pārkāpumi pretiniekiem un efektivitātes koeficients pieci.

Polijas komandā 25 punktus guva Aleksanders Dzeva, bet 21 punkts un astoņas rezultatīvas piespēles Trevisa Traisa kontā.

Pretiniekiem 20 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Džordans Kerolains.

Citā spēlē Badalonas "Joventut" bez Kriša Helmaņa pieteikumā viesos ar 71:72 (22:23, 19:17, 18:13, 12:19) piekāpās Andoras "MoraBanc".

Viesiem 15 punktus guva Joels Parra, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, bet Andoras klubam 13 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Oriols Pauli.

Jau ziņots, ka otrdien Kaspars Bērziņš guva piecus punktus, palīdzot Panevēžas "Lietkabelis" mājās ar 93:78 pārspēt Rodiona Kuruca pārstāvēto Belgradas "Partizan".

Kurucs nespēlēja.

A grupas galvgalī ar 11 uzvarām 14 spēlēs ir Kriša Helmaņa pārstāvētā Badalonas "Joventut". Rodiona Kuruca pārstāvētā Belgradas "Partizan" ar deviņām uzvarām 14 spēlēs ieņem otro vietu, Kaspara Bērziņa pārstāvētais Panevēžas "Lietkabelis" ar septiņām uzvarām 13 mačos ir sestais, bet "Šlask" ar bilanci 3-10 - devītais desmit komandu konkurencē.

Eirokausā piedalās 20 komandas, kuras sadalītas divās grupās, kurās komandas aizvadīs divas spēles ar katru vienību. Pēc 18 aizvadītām spēlēm astoņas labākās komandas no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Pagājušajā sezonā čempiontitulu izcīnīja "Monaco" vienība, divās spēlēs pārspējot Kazaņas "Unics" komandu.