foto: Facebook/BC Ventspils
"Ventspils" izbraukumā LIBL spēlē piedzīvo sagrāvi pret latviešu pārstāvēto "Kalev"/"Cramo"
Basketbols
2022. gada 3. marts, 20:50

"Ventspils" izbraukumā LIBL spēlē piedzīvo sagrāvi pret latviešu pārstāvēto "Kalev"/"Cramo"

Jauns.lv / LETA

"Ventspils" ceturtdien piedzīvoja sagrāvi Tallinā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā, piekāpjoties Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētajai Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuras rindās spēlē Ojārs Siliņš un Mārcis Vītols.

"Ventspils" piekāpās Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar 55:81 (13:21, 16:20, 10:22, 16:18).

Ventspilnieki ne reizi mačā neizvirzījās vadībā, taču lielāku pārsvaru par desmit punktiem mājinieki pirmo reizi iekrāja vien pirmā puslaika beigās, kad nepilnu minūti pirms pārtraukuma deviņu punktu izrāvienu Kregors Hermets pabeidza ar trīspunktu metienu - 38:27.

Viesu rindās Guntis Sīpoliņš sakrāja 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, bet Linards Jaunzems guva desmit punktus. 
Mājiniekiem Siliņš maču sāka sākuma sastāvā, gūdams septiņus punktus, kā arī iekrādams pa trim atlēkušajām bumbām un pārķertām piespēlēm.

Vītols laukumā devās uz maiņu, gūdams četrus punktus un sakrādams pa trim atlēkušajām bumbām, rezultatīvām piespēlēm un kļūdām.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 18 gūtajiem punktiem bija Donovams Džeksons, 12 punktus guva Sailess Melsons, bet 11 punktus - Hermets.

"VEF Rīga" ar 21 uzvaru 23 mačos atrodas turnīra tabulas līderpozīcijās, "Ventspils" ar 18 panākumiem un trijiem zaudējumiem ieņem otro vietu, bet "Kalev"/"Cramo" ar 18 uzvarām 22 aizvadītajās spēlēs noslēdz labāko trijnieku.
Ventspilnieki bija tikuši pie uzvarām pēdējās sešās spēlēs, tai skaitā uzvarot līdervienību "VEF Rīga" (87:81), bet trešdien ar rezultātu 99:67 tika sagrauta Rakveres "Tarvas".

Tikmēr Tallinas vienība pēc divām neveiksmēm pret līdervienībām "Ventspils" un "VEF Rīga" pēdējā aizvadītajā spēlē izcīnīja uzvaru izbraukumā pār "Latvijas Universitāti" (68:58).

Ventspils un Tallinas komandas šosezon jau reizi tikās, pārākai esot Latvijas komandai ar 75:68.

LIBL pamatturnīrā komandas līdz 20.martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā.

Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

LIBL čempionātā 2021./22.gada sezonā piedalās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", "TalTech"/"Optibet" un Hābnēmes "Viimsi".