foto: Zane Bitere/LETA
“Neatbalstīsim agresiju!” Latvijas hokeja fani aicina distancēties no Krievijas sporta
Jauns.lv šāda aicinājuma esamību apstiprināja arī SDK “Namejs” vadītājs un kādreizējais Rīgas “Dinamo” fanu kluba vadītājs Jānis Barkāns.
Hokejs
2022. gada 23. februāris, 17:48

“Neatbalstīsim agresiju!” Latvijas hokeja fani aicina distancēties no Krievijas sporta

Jauns.lv

Iepriekš jau ziņots, ka somu hokeja komandas Helsinku “Jokerit” fanu klubs ir pieprasījis vienībai tūlīt izstāties no Kontinentālās hokeja līgas (KHL), reaģējot uz Krievijas atkārtoto agresiju Ukrainā. Līdzīgi pret mūsu pašu Rīgas “Dinamo” nu ir vērsies viens no komandas fanu kluba dibinātājiem – Sporta draugu kopa “Namejs”.

“Sporta draugu kopa “Namejs”, kā viens no Rīgas “Dinamo” fanu kluba dibinātājiem 2008. gadā, un LLDK (Latviešu leģiona draugu klubs), vēršas pie visiem Latvijas hokejistiem un faniem, tāpat pie visas Latvijas hokeja sabiedrības un Rīgas “Dinamo” vadības. Ņemot vērā šodienas starptautisko saspīlējumu, kurš radies Krievijas agresīvās ārpolitikas rezultātā, uzskatām par pareizu paust savu viedokli. Jebkāda Latvijas hokejistu, treneru un Latvijas tiesnešu dalība, ko organizē Krievijas hokeja federācija (KHL, MHL, VHL) līgu ietvaros, ir nepieņemama un nav atbalstāma,” teikts SDK “Namejs” un LLDK publicētajā paziņojumā.

“Mēs esam spiesti norobežoties no Rīgas "Dinamo" plānotās dalības KHL projektos. Hokejs kā sporta veids pašlaik Krievijā tiek apzināti izmantots agresorvalsts vadītāju politisko ambīciju apmierināšanai un netieši veicina pret Ukrainu izvērsto uzbrukumu. Mēs, fanu klubs “Namejs”, vienmēr esam atbalstījuši un mīlējuši Latvijas hokeju, taču neatbalstīsim agresiju ne hokeja laukumos, ne dzīvē!” teikts aicinājuma beigās.

Jauns.lv šāda aicinājuma esamību apstiprināja arī SDK “Namejs” vadītājs un kādreizējais Rīgas “Dinamo” fanu kluba vadītājs Jānis Barkāns.

Latvijas hokeja izlases līdzjutēju atbalsta aktivitātes

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta B grupas pēdējā spēlē šodien cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā tiekas ar Vāciju.

gallery icon

Iepriekš medijos jau vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) grasās rosināt izmaiņas Sporta likumā, kas neļautu Rīgas “Dinamo” piedalīties Krievijas organizētajā KHL.

Stāsts par komandas dalību Krievijas Atklātajā čempionātā esot jābeidz pavisam, publiski paziņoja Muižniece.

Ministre rosinās grozīt likumu tā, lai būtu stingrāki noteikumi Latvijas sporta komandu dalībai dažādos ārpus Eiropas Savienības rīkotos ārvalstu čempionātos.

Šajā sezonā "Rīgas Dinamo" vairs nav plānotas spēles KHL, jo līga Covid-19 izplatības dēļ atcela regulārās sezonas atlikušo daļu un priekšlaicīgi pārgāja pie izslēgšanas spēlēm, kurās Latvijas klubs komanda neiekļuva. Savukārt Helsinku "Jokerit" iekļuva Gagarina kausa izcīņā, kur spēkosies ar Maskavas "Spartak".

Latvijas fani čempionāta pirmajā dienā godina hokeja leģendas

Latvijas hokeja fani šoreiz savu komandu nevar atbalstīt klātienē, taču jau turnīra pirmaja dienā viņi bija pamanāmi Rīgas ielās.

gallery icon

"Rīgas Dinamo" ģenerālsponsors ir Krievijas uzņēmums "Gazprom Export".

Muižniece ir lūgusi Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamentu sagatavot iespējamos grozījumus Sporta likumam, kas ierobežotu vai liktu pastiprināti izvērtēt Latvijas komandu iespējas startēt čempionātos, kas notiek ārpus Eiropas Savienības.

Paralēli sociālajos tīklos ir izvērsušās diskusijas arī par Latvijas grupu "Prāta vētra", kura nākamnedēļ plāno sākt tūri Krievijā, bet sociālo tīklu lietotāji apspriež, vai to vajadzētu darīt, ņemot vērā Krievijas agresiju pret Ukrainu.

Situācija Ukrainā ir saasinājusies pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pirmdienas lēmuma atzīt tā dēvēto Donbasa "tautas republiku" neatkarību.

Otrdien Krievijas Federācijas padome, pamatojoties uz Putina lūgumu, pilnvaroja viņu oficiālai karaspēka ievešanai jau astoņus gadus faktiski okupētajās teritorijās Ukrainas austrumos, turklāt Putins ir paziņojis, ka šīs "republikas" pretendē uz lielāku teritoriju nekā to pašreizējās robežas.