foto: Zumapress/Scanpix
Slovākijas hokejisti negaidīti iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā; Krievijas Olimpiskā komiteja aptur dāņus
Slovākijas hokejisti priecājas par panākumu.
Hokejs
2022. gada 16. februāris, 10:19

Slovākijas hokejisti negaidīti iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā; Krievijas Olimpiskā komiteja aptur dāņus

Jauns.lv / LETA

Pekinas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra pusfinālā trešdien iekļuva Slovākijas izlase, kas ceturtdaļfināla mačā ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica ASV valstsvienību.

Pirmos vārtus mača 12. minūtē guva turnīra jaunākais spēlētājs, 17 gadus vecais Jurajs Slafkovskis, izvirzot vadībā slovākus. Tomēr perioda pašās beigās, 44 sekundes pirms pārtraukuma ASV panāca izlīdzinājumu - precīzs metiens padevās Nikam Abrazīzī.

Amerikāņi otrā perioda vidū pēc Semjuela Hentdžesa metiena panāca 2:1, bet Slovākijas izlase mača pamatlaika beigās spēja izglābties. Nomainot vārtsargu un spēlējot formātā seši pret pieci, 44 sekundes pirms finālsvilpes Mareks Hrivīks panāca izlīdzinājumu 2:2.

Papildlaikā abas komandas azartiski uzbruka, taču vārti gūti netika un pirmais pusfinālists bija jānoskaidro uzvarētāju noskaidrošanas metienu sērijā. Tajā ar 1:0 pārāka izrādījās Slovākijas izlase, uzvaras vārtus gūstot Peteram Cehlārikam.

Slovākijas izlases vārtsargs Patriks Ribars "bullīšu" sērijā atvairīja visus piecus amerikāņu metienus, kamēr Strauss Manns ASV vārtos kapitulēja vienu reizi.

ASV hokejisti apakšgrupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras, ar 3:2 pieveicot Vāciju, ar 8:0 mājinieci un 4:2 Kanādas izlasi, ieņemot pirmo vietu A grupā.

Savukārt Slovākijas valstsvienība C apakšgrupā ar 2:6 zaudēja Somijai, ar 1:4 piekāpās Zviedrijai, bet ar 5:2 uzvarēja Latvijas izlasi, ierindojoties trešajā vietā. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā slovāki ar 4:0 uzvarēja Vācijas hokejistus.

Latvijas hokeja izlase Pekinā sacenšas ar Slovākiju

Latvijas hokeja izlase Pekinā sacenšas ar Slovākiju.

gallery icon

ASV hokejisti pa pretinieku vārtiem izdarīja 35 metienus, kamēr Slovākijas izlase atbildēja ar 37 metieniem.

Kā otrie vīriešu hokeja turnīra pusfinālā ekļuva Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) vienība, kas ceturtdaļfināla mačā ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0 ) pārspēja Dānijas izlasi.

Spēles 12. minūtē ROC komandu vadībā ar 1:0 izvirzīja Vadims Šipačovs, bet otrā perioda trešajā minūtē, Franss Nīlsens, dāņiem spēlējot vairākumā, panāca 1:1.

Otros vārtus ROC komandas labā mača 35.minūtē guva aizsargs Ņikita Ņesterovs.

Dānijas izlase trešajā periodā turpināja daudz uzbrukt, bet otro reizi pārspēt Ivanu Fedotovu ROC vārtos neizdevās, kamēr pretinieki skaitliskajā vairākumā spēles 56.minūtē panāca 3:1 - precīzs metiens padevās aizsargam Vjačeslavam Voinovam.

ROC hokejisti pa Sebastjana Dāma sargātajiem vārtiem izdarīja 40 metienus, kamēr Dānijas izlase atbildēja ar 18 metieniem.

Abas komandas savā starpā tikās B apakšgrupas spēlē, kur grūtā mačā ar 2:0 uzvarēja ROC, turklāt otros vārtus guva, kad dāņi spēlēja bez vārtsarga. Vēl ROC ar 1:0 uzvarēja Šveici un ar 5:6 papildlaikā piekāpās čehiem, kamēr Dānija ar 2 :1 pārspēja Čehiju un ar 5:3 uzvarēja Šveici. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā dāņi grūtā mačā ar 3:2 uzvarēja Latvijas valstsvienību.

Latvijas hokeja izlase Pekinas olimpiskās spēles noslēdz ar zaudējumu Dānijai

Latvijas hokeja izlase Pekinas olimpiskās spēles noslēdz ar zaudējumu Dānijai.

gallery icon

Vēl ceturtdaļfinālā Šveices izlase šodien mērosies spēkiem ar Somiju, savukārt Kanādas hokejisti tiksies ar Zviedrijas valstsvienību.

2018. gada olimpiskajās spēlēs vīriešu hokeja turnīrā triumfēja ROC komanda, sudrabs tika Vācijai, bet bronzas godalgas izcīnīja kanādieši.