Sporta zvaigznes
2022. gada 27. janvāris, 15:09

Arī helikoptera avārijas vietā Braients aplicis meitai roku ap plecu. Kā pieminēja bojāgājušo NBA zvaigzni un pārējos, kuru dzīvības izdzisa

Jauns.lv

Pirms diviem gadiem, 26. janvārī, pasauli pāršalca traģiska vēsts, ka helikoptera avārijā bojā gājis leģendārais basketbolists Kobe Braients, kā arī viņa 13 gadus vecā meita Džanna. Tāpat tajā dienā izdzisa vēl septiņu cilvēku dzīvības, kas atradās lidaparātā. Atzīmējot incidenta otro gadadienu, Kalifornijā helikoptera avārijas vietā tika uzstādīta vienas dienas pagaidu statuja, kurā attēlots Kobe Braients un viņa meita Džanna.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Helikoptera avārijas vietā piemin leģendāro basketbolistu Kobi Braientu un pārējos bojāgājušos

gallery icon
16

Tēlnieka Dena Medina radītā statuja trešdien tika novietota avārijas vietā Kalabasas kalnu apvidū, Losandželosā.

Medina kungs "TMZ Sports" pastāstījis, ka viņš pats novietojis bronzas statuju kalna galā.

Tēlnieks savā "Instagram" kontā dalījies ar statujas fotogrāfijām, lai godinātu nelaiķa NBA spēlētāja un pārējo, kas zaudēja dzīvību liktenīgajā negadījumā, piemiņu.

Skulptūra attēlo Losandželosas "Lakers" leģendu, kas tērpusies savas komandas formastērpā, sirsnīgi skatās uz savu 13 gadus veco meitu Džannu, apliekot roku viņai ap plecu. Džanna ir redzama smaidam, turot rokās basketbola bumbu un paceļot skatienu uz savu tēvu. Uz skulptūras lasāms uzraksts: "Varoņi nāk un iet, bet leģendas ir mūžīgas."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Esmu apņēmies to darīt katru gadu, pat viņa dzimšanas dienā esmu gatavs to darīt," "TMZ Sports" par uzstādīto skulptūru sacīja Medina kungs, kurš uzskata, ka šādu statuju būtu nepieciešams uzstādīt pastāvīgai apskatei.

Tikmēr zvaigznes atraitne Vanesa "Instagram" publicējusi fotogrāfiju, kurā redzams, kā vīrs viņu skūpsta un tur rokās jaunāko meitu. Ieraksts vēsta: "81", un papildināts ar divām sirsniņu emocijkonām. 

foto: Instagram/ Vanessa Bryant

Jāatgādina, ka 81 punkts bija Kobes personīgais rekords. To viņš guva 2006. gadā "Lakers" mačā pret "Toronto Raptors Staples Center".

Kobes Braienta atraitne Vanesa ar meitām Natāliju, Bianku un Kapri

gallery icon
35

Basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020), viņa 13 gadu vecā meita Džanna, vēl seši pasažieri un pilots gāja bojā privāta helikoptera aviokatastrofā netālu no Kalabasas Kalifornijā 2020. gada 26. janvārī. Helikopters lidoja biezā miglā.

ASV Nacionālā transporta drošības pārvalde (NTSB) secinājusi, ka pilota Ara Zobajana lēmums lidot cauri mākoņiem bija nepareizs un viņš pārkāpis federālos standartus, kas paredz, ka lidojums jāveic pārredzamā apvidū.

Basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020) un viņa meita Džanna (2006-2020)

gallery icon
28

Izmeklētāja izsecinājuši, ka pilots biezajos mākoņos kļuvis dezorientēts, nespējot noteiktu savu atrašanās vietu un pusi, uz kuru sasvēries helikopters. Lēmums lidot cauri biezajiem mākoņiem esot bijis pārgalvīgs un pretēji tam, kā jārīkojas apmācītiem pilotiem.

Neilgi pirms avārijas Zobajans gaisa satiksmes kontrolieriem paziņoja, ka izlidojis cauri mākoņiem un palielina savu augstumu, turpretī NTSB izmeklētāji secina, ka tajā brīdī viņa vadītais helikopters "Sikorsky S-76" bija sasvēries un sācis tuvoties zemei.

Publicētas pirmās bildes no traģiskās helikoptera avārijas, kurā bojā gāja Kobe Braients

Svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gājis bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients, ziņo vairāki Ziemeļamerikas mediji. Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 41 ...

gallery icon
13

NTSB arī atzīmē, ka pilots neiesniedza rezerves lidojuma plānu un izvēlējās neizmantot tuvāko lidostu, kur apstātos, lai pārlaistu lidojumam nelabvēlīgos laikapstākļus.

NTSB ziņojumā teikts, ka no 2010. līdz 2019.gadam kopumā bija 184 lidaparātu avārijas, kuras izraisīja dezorientēšanās telpā, 20 no tām ar letālām sekām.

NTSB ir neatkarīga federālā aģentūra, kas izmeklē satiksmes negadījumus, taču tai nav pilnvaru piemērot sodus par pārkāpumiem.

Kobe Braients (1978-2020) uz laukuma un dzīvē

20 gadu spožajā karjerā Kobe Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja ...

gallery icon
108

20 gadu spožajā karjerā Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu, kā arī reizi viņš tika atzīts par regulārā čempionāta labāko spēlētāju.