foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press
Franču aktiera Uljēla traģiskā nāve: slēpojis bez ķiveres un kritis, incidentā iesaistīts lietuvietis
Gaspārs Uljēls
Citi sporta veidi
2022. gada 21. janvāris, 17:15

Franču aktiera Uljēla traģiskā nāve: slēpojis bez ķiveres un kritis, incidentā iesaistīts lietuvietis

Jauns.lv

Izmeklēšanā atklāts, ka pēc traģiska negadījuma slēpošanas kūrortā bojā gājušais franču aktieris Gaspārs Uljēls pirms nāvējošā kritiena sadūries ar kādu lietuviešu slēpotāju. Slēpošanas laikā Uljēls nav valkājis ķiveri, lai gan, kā atzīst izmeklētāji, arī tā viņu no nāves spēcīgā trieciena dēļ nebūtu pasargājusi.

Kā raksta tabloīds "Daily Mail", liecības par notikušo izmeklētājiem divas dienas pēc traģiskā negadījuma sniedzis ap četrdesmit gadu vecs lietuvietis, kurā franču aktieris slēpojot ietriecies.

Visticamāk, sadursmes, kas gan nav bijusi pārlieku stipra, dēļ Uljēls nav spējis saglabāt līdzsvaru, kā rezultātā kritis. Pilnā ātrumā vīrietis triecies pret zemi, īpaši smagi sasitot galvu.

Trieciens pret zemi, visticamāk, būtu bijis nāvējošs ar ķiveri vai bez tās, sacīja eksperts, kurš negadījumu salīdzināja ar ietriekšanos sienā, braucot uz velosipēda ar 40 kilometru stundā lielu ātrumu.

Otrs sadursmē cietušais slēpotājs nekādus nopietnus savainojumus neguva, un viņam tobrīd galvā bijusi ķivere. Izmeklētāji norādījuši, ka laikapstākļi notikuma vietā bijuši labi.

Zināms, ka 37 gadus vecais aktieris kritienā guva smagu galvas traumu. Mediķu ierašanās brīdī viņš bijis bezsamaņā un ar helikopteru tika nekavējoties nogādāts slimnīcā Francijas pilsētā Grenoblē, kur nākamajā dienā, 19. janvārī, miris.

Sadursme notikusi slēpošanas kūrortā Francijas dienvidos, Montvalezanas komūnas teritorijā.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Uljēls kopā ar partneri un sava dēla māti Gaelli Petri

Vācu tabloīds "Bild" vēsta, ka tai pašā slimnīcā pēc līdzīga negadījuma 2013. gadā nogādāts arī leģendārais autosportists Mihaēls Šūmahers.

Gaspārs atzinību pasaulē ieguva ar jaunā Hanibala Lektera lomu filmā "Hannibal Rising" 2007. gadā, ir spēlējis modes leģendu Īvu Senlorānu, bijis "Chanel" reklāmas seja.

2005. gadā Uljēls tika pie Francijā prestižās Cēzara balvas kā daudzsološākais jaunais aktieris, bet 12 gadu vēlāk jau šo balvu ieguva kā gada labākais aktieris - par lomu filmā Ksavjera Dolana filmā "Juste la fin du monde" ("Tas ir tikai pasaules gals").

Viens no pēdējiem darbiem, kurā Gaspārs piedalījies, ir pērn vasarā un rudenī uzņemtais seriāls "Moon Knight", kura darbība risinās "Marvel" supervaroņu pasaulē. Franču aktieris tajā atveidoja Pusnakts vīru. Seriālu demonstrēt sāks šogad martā.

Attiecībās ar modeli un dziedātāju Gaelli Petri pirms sešiem gadiem pasaulē nācis Uljēla dēls. Vien dažas dienas pirms Uljēla nāves Petri sociālajos tīklos publicēja video, kurā slēpojot redzams abu dēls.