foto: Javier Borrego/Shutterstock/ Vida Press
Strēlniekam savainojums Lietuvas kausa mačā; Kurucam un Bērziņam uzvaras ULEB Eirokausa spēlēs
Jānis Strēlnieks vēlreiz iedzīvojies muskuļa savainojumā.
Futbols
2022. gada 19. janvāris, 11:48

Strēlniekam savainojums Lietuvas kausa mačā; Kurucam un Bērziņam uzvaras ULEB Eirokausa spēlēs

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" komanda otrdien sasniedza Karaļa Mindauga kausa izcīņas pusfinālu.

"Žalgiris" komanda ceturtdaļfināla atbildes spēlē mājās ar rezultātu 68:59 (18:7, 15:19, 12:18, 23:15) pārspēja Jonavas "CBet" un divu maču summā uzvarēja ar 154:134.

Svētdien ceturtdaļfināla pirmajā mačā Strēlnieks guva 17 punktus, bet otrdien samierinājās ar trīs punktiem, aizmetot garām visus astoņus metienus no spēles. Otrdienas mačā ar 20 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Edgars Ulanovs.

Kauņas komandai Covid-19 dēļ nevarēja palīdzēt Tajs Vebsters, Artūrs Milaknis un Pauļus Jankūns. Turklāt aizvadītajā mačā augšstilba savainojumā iedzīvojās arī Jānis Strēlnieks. Pagaidām nav zināms, cik nopietns ir savainojums, bet latviešu aizsargs nevarēs palīdzēt Lietuvas komandai ceturtdien gaidāmajā ULEB Eirolīgas izbraukuma mačā pret Stambulas "Fenerbahce". Kā vēsta klubs, mačam tiks pieteikti trīs jauniešu komandas spēlētāji, kuri Eirolīgā līdz šim nav spēlējuši.

Pusfinālā "Žalgiris" tiksies ar "Šiauliai-7bet" komandu, bet par otro ceļazīmi uz finālu cīnīsies Kaspara Bērziņa pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis" un Viļņas "Rytas". Četru komandu finālturnīrs notiks pēc mēneša Viļņā.

Latvijas basketbolisti Rodions Kurucs un Kaspars Bērziņš otrdien guva attiecīgi astoņus un septiņus punktus uzvarētās ULEB Eirokausa spēlēs.

Kuruca pārstāvētā Belgradas "Partizan" savā laukumā ar rezultātu 102:77 (34:14, 31:27, 20:12, 17:24) pārspēja Hamburgas "Towers".

Latviešu basketbolists laukumā pavadīja 14 minūtes un 11 sekundes, šajā laikā realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un abus divus tālmetienus. Tāpat viņa rēķinā bija arī sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, divas pārtvertas bumbas, viens bloķēts metiens, divas piezīmes un 12 efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem ar 22 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām pārtvertām bumbām izcēlās Matiass Lesorts.

Tikmēr Bērziņa pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis" mājās ar rezultātu 88:65 (29:19, 21:19, 17:9, 21:18) uzveica Mārtiņa Meiera pārstāvēto Vroclavas "Šlask".

Bērziņš 13 minūtēs un 19 sekundēs grozā raidīja divus no trīs divpunktu metieniem un vienu no trīs "trejačiem". Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva trīs kļūdas, iekrāja piecas piezīmes, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus un tika pie trīs efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Meiers 16 minūšu un 15 sekunžu laikā grozā raidīja vienu no trīs divpunktu metieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divreiz kļūdījās, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

Citā spēlē Kriša Helmaņa nebija Badalonas "Joventut" pieteikumā, Spānijas klubam mājās ar rezultātu 83:65 (24:11, 19:13, 13:24, 26:17) uzvarot Trento "Dolomiti Energia".

A grupā "Joventut" un "Partizan" komandām ir pa astoņām uzvarām desmit spēlēs, kas ļauj aizņemt pirmās divas vietas, "Lietkabelis" ar pieciem panākumiem desmit cīņās ir sestā, bet "Šlask" ar vienu uzvaru deviņos dueļos ir devītā.

Eirokausā piedalās 20 komandas, kuras sadalītas divās grupās, kurās komandas aizvadīs divas spēles ar katru vienību. Pēc 18 aizvadītām spēlēm astoņas labākās komandas no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Pagājušajā sezonā čempiontitulu izcīnīja "Monaco" vienība, divās spēlēs pārspējot Kazaņas "Unics" komandu.