foto: Edijs Pālens/LETA
Kristers Aparjods Pasaules kausa priekšpēdējā posmā izcīna devīto vietu
Kristers Aparjods.
Citi sporta veidi
2022. gada 15. janvāris, 14:15

Kristers Aparjods Pasaules kausa priekšpēdējā posmā izcīna devīto vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods sestdien Oberhofas trasē Vācijā ierindojas devītajā vietā Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā, Gintam Bērziņam ieņemot 14., bet Artūram Dārzniekam - 17.vietu.

Pirmajā braucienā Dārznieks startēja ar 16.numuru. Viņš labi uzsāka braucienu, bet kļūdījās 4./5.virāžas pārejā, kā arī pieļāva vēl nelielas kļūdiņas, braucienā ierindodamies 18.vietā, līderim Johannesam Ludvigam zaudējot 0,464 sekundes.

Bērziņš trasē devās ar 23.numuru, sāka braucienu labi, bet pieļāva vairākas kļūdiņas trases vidū, braucienā ierindodamies 16.vietā un Ludvigam zaudējot 0,414 sekundes.

Aparjods trasē devās ar 30.numuru un startā bija labāko trijniekā, taču trasē pieļāva kļūdas un ierindojās 11.vietā, Ludvigam zaudējot 0,351 sekundi.

Ar 28.numuru braukušais vācietis Ludvigs ar nelielu kļūdiņu trasē sasniedza jaunu trases rekordu - 42,554 sekundes.

Viņš palika nepārspēts līdz brauciena beigām, visu pirmo trijnieku ieņemot vācu sportistiem. Otro vietu ieņēma Makss Langenhāns (+0,160 sekundes), trešo - Fēlikss Lohs (+0,167).

Ceturto un piekto vietu pēc pirmā brauciena ieņēma austrieši Niko Gleiršers un Volfgangs Kindls, bet labāko sešinieku noslēdza krievs Romans Repilovs.

Otro braucienu labi veica Dārznieks, tobrīd izvirzoties pirmajā vietā. Ar 17. labāko rezultātu braucienā viņš divu braucienu summā ieņēma 17.vietu, uzvarētājam zaudējot tieši sekundi.

Arī Bērziņš veica labāku braucienu par pirmo, apsteidzot Dārznieku. Braucienā viņam 14. labākais rezultāts, kas ļāva šādu pašu vietu ieņemt arī divu braucienu summā, uzvarētājam zaudējot 0,852 sekundes.

Aparjodam trases vidusdaļā bija sīkas neprecizitātes, kas deva septīto vietu braucienā un ļāva pakāpties uz devīto vietu divu braucienu summā. Viņš uzvarētājam zaudēja 0,648 sekundes.

32 sportistu konkurencē uzvarēja Ludvigs, kurš divus braucienus veica minūtē un 25,069 sekundēs.

Viņš par 0,304 sekundēm apsteidza Langenhānu un par 0,316 sekundēm - Lohu.

Turpmākās četras vietas ieņēma visi sacensībās piedalījušies austrieši - N.Gleiršers, Kindls, Jonass Millers un Dāvids Gleiršers.

Kopvērtējuma līderis pēc astoņiem posmiem un trim sprinta sacensībām ir vācietis Johanness Ludvigs, kurš izcīnījis 837 punktus. Otrajā vietā ar 691 punktu ierindojas austrietis Volfgangs Kindls. Trešo vietu ar 631 punktu ieņem Fēlikss Lohs, bet Aparjods ar 606 punktiem ir ceturtais.

Bērziņš ar 418 punktiem ieņem desmito vietu, Rozītis ar 206 punktiem ir 19.vietā, bet vietu zemāk atrodas Dārznieks ar 189 punktiem. Punktus nopelnījuši 57 kamaniņu braucēji.

Vietu pamatsacensībās piektdien izcīnīja Artūrs Dārznieks, kurš Nāciju kausā ieņēma trešo vietu, bet pārējie sportisti jau bija nodrošinājuši sev vietu pamatsacensībās.

Jau ziņots, ka Riks Kristens Rozītis pēc Siguldas posma licis punktu sportista gaitām un pievērsies trenera arodam.

Aparjods trešajā posmā sarūpēja Latvijai vēsturē pirmo uzvaru vīriešu vieninieku sacensībās, kā arī pagājušajā nedēļā triumfēja mājas trasē Siguldā. Tāpat viņam šosezon ir divas piektās vietas un viena 23.pozīcija. Savukārt piektajā posmā viņš ieņēma astoto vietu. Savukārt pirms nedēļas notikušajā septītajā posmā Siguldā trasē astoto vietu ieņēma Rozītis, desmito - Bērziņš un 19.vietu - Dārznieks.

Piektdien tika aizvadītas arī eksperimentālās Sprinta sacensības, kurās Aparjods ierindojās sestajā vietā, Bērziņš ieņēma 12.vietu, bet Dārznieks noslēdza sacensības 15.vietā.

Latvijas vadošajam kamaniņu braucējam Aparjodam iepriekšējā sezona traumas dēļ noslēdzās jau decembrī, pirms tam viņam izcīnot trešo vietu Altenbergā. Dārznieks kopvērtējumā bija 14., bet Rozītis un Bērziņš ieņēma attiecīgi 16. un 17.vietu.

Divnieku ekipāžām pirmais brauciens paredzēts plkst.13.45., bet otrais - plkst.15.05. Sacensības tiešraidē pārraidīs TV4 un "Sportacentrs.com".

Pasaules kausa astotajam posmam pietikušies 143 sportisti no 25 valstīm. Sestdien būs pamatsacensības vīriešu vieniniekiem un divniekiem, bet svētdien spēkosies sievietes un būs komandu stafete.

22./23.janvārī Sanktmoricas trasē Šveicē Pasaules kausa sezona beigsies, vienlaikus notiekot arī Eiropas meistarsacīkstēm. Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.