Citi sporta veidi
2022. gada 14. janvāris, 22:43

VIDEO: treneris nespēj novaldīt spēcīgās emocijas pēc Vasiļjeva uzstāšanās Eiropas čempionātā

Jauns.lv / LETA

Latvijas labākā daiļslidotāja Denisa Vasiļjeva treneris Stefans Lambjēls pēc sportista uzstāšanās Eiropas čempionātā un trešās vietas izcīnīšanas nespēja novaldīt savas spēcīgās emocijas. Trenera neviltoto prieku fiksēja aculiecinieki.

Jau vēstīts, ka Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien Tallinā notiekošajā Eiropas čempionātā izcīnīja trešo vietu.

Stefans Lambjēls tiek uzskatīts par vienu no visu laiku graciozākajiem daiļslidotājiem, kurš ar savu izjusto slidojumu savulaik spēja izcīnīt sudrabu medaļu Turīnas olimpiskajās spēlēs un divreiz uzvarējis arī pasaules čempionātos, kā trīs reizes kļuvis par Eiropas vicečempionu. Tagad viņa panākumiem pietuvojies arī latvietis Deniss Vasiļjevs.

Deniss Vasiļjevs izcīna vēsturisku medaļu Eiropas čempionātā

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien Tallinā notiekošajā Eiropas čempionātā izcīnīja trešo vietu, nopelnot Latvijai pirmo medaļu Eiropas čempionātā daiļslidošanā.

gallery icon

Interesanti, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Lambjēls trenēja vēl vienu Latvijas pārstāvi Diānu Ņikitinu, kuras priekšnesums un tērps tika pamanīts visā pasaulē.

Diāna Ņikitina Phjončhanas īsajā programmā

"Esmu priecīga, jo parādīju ļoti labu slidojumu. Apraudājos, jo biju ļoti, ļoti priecīga. Pēc Eiropas čempionāta nebiju apmierināta, jo nenoslidoju ...

gallery icon

Piektdien izvēles jeb garajā programmā Vasiļjevs izcīnīja trešo vietu 24 dalībnieku konkurencē.

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon

Viņš summā saņēma 181,84 punktus. Par tehniskajiem elementiem daugavpilietis saņēma 93,12 punktus, bet par programmas komponentēm - 88,72 punktus.

foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Pirmo vietu izvēles programmā izcīnīja Krievijas daiļslidotājs Marks Kondratjuks, kurš sakrāja 187,5 punktus, bet otrajā vietā ierindojās itālis Daniels Grasls.

Kopvērtējumā Latvijas daiļslidotājs ieņēma trešo vietu ar summā sakrātiem 272,08 punktiem.

Savukārt Eiropas čempionātā pirmo vietu izcīnīja Kondratjuks ar 286,56 punktiem, bet pie sudraba medaļas tika Grasls ar 274,48 punktiem.