foto: EPA/Scanpix
VIDEO: daiļslidotāja Lāce tuvu Eiropas čempionāta izvēles programmai, krievu brīnumbērnam pasaules rekords
18 gadus vecā Anete Lāce Eiropas čempionātā Tallinā.
Citi sporta veidi
2022. gada 14. janvāris, 10:37

VIDEO: daiļslidotāja Lāce tuvu Eiropas čempionāta izvēles programmai, krievu brīnumbērnam pasaules rekords

Jauns.lv / LETA

Anete Lāce ceturtdien Tallinā notiekošajā Eiropas čempionātā daiļslidošanā pēc īsās programmas ierindojās 25. vietā, nekvalificējoties izvēles programmai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lāces īsās programmas izpilde tika novērtēta ar 49,75 punktiem. Par tehniskajiem elementiem viņa saņēma 26,59 punktus, bet par programmas komponentēm - 24,16 punktus.

Izvēles programmai kvalificējās 24 labākās sportistes, un Lācei pietrūka 2,88 punktu, lai varētu piedalīties sacensībās arī sestdien.

Pirmo vietu pēc īsās programmas ieņem Krievijas daiļslidotāja Kamila Vaļijeva, kuras sniegums tika novērtēts ar 90,45 punktiem. Viņš iespētais ir jauns pasaules labākais rezultāts īsajā programmā, jo 15 gadus vecā krieviete kļuva par pirmo sportisti, kam izdevies pārsniegt 90 punktu robežu.

Otrā ir Beļģijas pārstāve Loena Hendriksa ar 76,25 punktiem, bet labāko trijnieku noslēdz krieviete Aleksandra Trusova ar 75,13 punktiem.

Jau ziņots, ka trešdien Deniss Vasiļjevs pēc īsās programmas ieņēma sesto vietu.

foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix
15 gadus vecā Kamila Vaļijeva tiek uzskatīta par neapšaubāmu favorīti cīņā par zelta medaļām februārī gaidāmajās Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Piektdien dejās uz ledus startēs Aurēlija Ipolito un Lūks Rasels, bet pēc viņiem startēs arī Vasiļjevs izvēles programmā.

Vasiļjevs būs vienīgais Latvijas daiļslidotājs februārī gaidāmajās 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon
71

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās