Hokejs
2022. gada 11. janvāris, 14:02

VIDEO: Latvijas hokeja izlase Pekinas olimpiskajās spēlēs uz ledus izies jaunās formās

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācija (LHF) publicējusi video, kurā redzamas formas, kādās mūsu hokejisti spēlēs Pekinas olimpiskajās spēlēs. Tās krietni atšķirsies no iepriekšējos turnīros redzētajām.

Latvijas hokeja izlases jaunās formas krietni atšķirsies no tām, kādās mūsu valstsvienība izcīnīja ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm.

foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlases formas olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Formas arī atšķirsies no tām, kādās mūsu hokejisti pavasarī un vasaras sākumā Rīgā piedalījās pasaules čempionātā.

foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlases formas Rīgā notikušajā pasaules čempionātā.

Olimpiskās spēlēs Ķīnas galvaspilsētā sāksies 4. februārī, bet hokeja turnīrs norisināsies no 9. līdz 20. februārim. Latvijas valstsvienība olimpisko turnīru sāks 10. februārī pret Zviedriju. Nākamajā dienā Harija Vītoliņa trenētā izlase spēkosies pret Somiju, bet 13. februārī ar Slovākiju.

Tāpat mūsu hokejistiem Pekinā arī plānotas divas pārbaudes spēles - pret Dānijas un Krievijas izlasēm.

Latvijas hokejisti kvalificējas Pekinas olimpiskajām spēlēm

gallery icon
24

Jau ziņots, ka šī gada olimpiskās spēlēs notiks bez Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju līdzdalības. Latvijas izlasei šī iemesla dēļ nevarēs palīdzēt Elvis Merzļikins, Teodors Bļugers, Rūdolfs Balcers un Zemgus Girgensons. Tāpat stipri apšaubāma ir arī Kristiāna Rubīna dalība turnīrā.

Tāpat Latvijas izlasei noteikti par labu nenāk vairāku kandidātu pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" piespiedu pauze, kas saistīta ar pozitīvu Covid-19 testu vilni komandā.

Hokeja skatītāji ierodas uz Latvijas spēli

Spēli no "Arēnas Rīga" tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7). No šodienas pasaules čempionāta spēles var apmeklēt klātienē un šo ...

gallery icon
102

Latvijas hokeja izlasei šī būs sestā reize olimpiskajās spēlēs. Pirmā dalība bija tālajā 1936. gada Garmišpārtenkirhenē, bet nākamās četras reizes bija pēc kārtas no 2002. līdz 2014. gadam (Soltleiksitijā, Turīnā, Vankūverā un Sočos). 2018. gada olimpiskajām spēlēm Phjončhanā mūsu hokejistiem neizdevās kvalificēties, bet šogad Pekinā Latvijas atkal būs 12 komandu vidū, kas piedalīsies olimpiskajā turnīrā.