foto: Edijs Pālens/LETA
Freimanis iekļauts Vienotās līgas nedēļas labāko spēlētāju pieciniekā
Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rolands Freimanis.
Basketbols
2021. gada 21. decembris, 14:58

Freimanis iekļauts Vienotās līgas nedēļas labāko spēlētāju pieciniekā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis sestdien Vienotās līgas spēlē "Ņižņij Novgorod" rindās izcēlās ar 24 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, kas palīdzēja viņam tikt iekļautam līgas 18.-20.decembrī aizvadīto maču labāko spēlētāju pieciniekā.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists sestdien Vienotās līgas mačā sakrāja "double-double" un palīdzēja Ņižņijnovgorodas vienībai ar rezultātu 108:104 (21:22, 19:22, 18:20, 24:18, 9:9, 17:13) pagarinājumā pārspēt Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Freimanis laukumā pavadītajās 39 minūtēs un 24 sekundēs guva 24 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, un ir vienīgais spēlētājs starp pieciem labākajiem, kurš sakrājis "double-double". Viņš arī divas reizes rezultatīvi piespēlēja, bloķēja vienu pretinieku metienu un sakrāja efektivitātes koeficientu 24.

Labāko pieciniekā iekļauts arī Freimaņa komandas biedrs Sergejs Toropovs, kurš uzvarā pār Krasnodaras vienību guva 22 punktus, realizējot astoņus no 13 metieniem no spēles, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un sakrāja efektivitātes koeficientu 22. Tāpat starp labākajiem ir arī Saratovas "Avtodor" basketbolists Grānts Džerets, kurš izcēlies ar 20 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām, vienu bloķētu metienu un efektivitātes koeficientu 20.

Līdz ar jau minētajiem spēlētājiem par vienu no labākajiem nosaukts arī Mareka Mejera Permas "Parma" komandas biedrs Džeremija Hills, kurš guva 32 punktus, izcīnīja četras atlēkušā bumbas, bloķēja trīs pretinieku metienus, kā arī sakrāja efektivitātes koeficientu 28. Labāko piecinieku noslēdz Maskavas CSKA spēlētājs Ife Lundbergs, kurš izcēlās ar 18 punktiem, piecām rezultatīvām piespēlēm, piecām atlēkušajām bumbām un efektivitātes koeficientu 26.

"Ņižņij Novgorod", kas tikusi pie piecām uzvarām deviņās aizvadītās spēlēs ieņem piekto vietu turnīra tabulā.

Šosezon pamatturnīrā startē 12 komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pagājušajā gadā. Astoņas pārstāv Krieviju, iztrūkstot krīzes skartajai Maskavas apgabala "Himki" komandai, bet pa vienai vienībai ir no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Trešo sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2020./2021. gada līgas sezona beidzās ar Maskavas CSKA vienības uzvaru finālsērijā ar 3-0 pār Kazaņas "Unics".

Kopš 2011./2012. gada sezonas CSKA Vienotajā līgā ne reizi nav zaudējusi čempiones godu.