foto: imago/HMB-Media
Trīs nedēļas pēc insulta 32 gadu vecumā miris serbu basketbolists Jelovačs
Stevans Jelovačs 2018./2019. gada sezonā spēlēja Ainara Bagatska trenētajā Bambergas “Brose”.
Basketbols
2021. gada 5. decembris, 20:41

Trīs nedēļas pēc insulta 32 gadu vecumā miris serbu basketbolists Jelovačs

Jauns.lv

Svētdien 32 gadu vecumā miris Serbijas basketbolists Stevans Jelovačs, ziņo Atēnu AEK klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jelovača veselības stāvoklis slimnīcā pēkšņi pasliktinājās, un Serbijas basketbola viena no spilgtākajām zvaigznēm Milošs Teodosičs pēc dramatiskās uzvaras Pasaules kausa kvalifikācijā pret Latviju šo panākumu veltīja savam komandas biedram, kura veselības stāvoklis bija kritisks. Diemžēl Jelovača mūžs aprāvās 5. decembrī 32 gadu vecumā.

Atēnu AEK, neraugoties uz pamatīgu budžeta samazinājumu, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, tika pieskaitīti FIBA Čempionu līgas favorītu pulkam, tāpēc daudzi Latvijas basketbola draugi nebija pārāk priecīgi, ieraugot mūsu čempionvienību vienā grupā ar šo grieķu grandu.

Patiesībā atēniešiem laukumā netrūkst problēmu, īpaši jau aizsardzībā, ko apliecina gan negatīva bilance un sestā vietā pašlaik nacionālajā čempionātā, gan trīs zaudējumi trīs pirmā apļa mačos Čempionu līgā. 14. novembrī gan izdevās savā laukumā pārtraukt neveiksmju sēriju, diemžēl pret "VEF Rīgu".

Šajā mačā laukumā nevarēja doties viens no līderiem - 208 centimetrus garais Stevans Jelovačs, kurš nav spēlējis kopš 30. oktobra, kad Grieķijas čempionāta spēlē pret "Ionikos" savainoja potīti. Jelovačs bija tuvu atlabšanai un piedalījās treniņā svētdien no rīta, tomēr nodarbības laikā viņam kļuva slikti un serbu uzbrucējs tika nogādāts slimnīcā.

Kā vēsta Basketnews.com, Jelovačs tika nogādāts slimnīcā ar bezspēka un ģībšanas pazīmēm. Ārstu pārbaudēs basketbolistam tika konstatēts asinsizplūdums smadzenēs, kas novedis pie smadzeņu insulta. Decembra sākumā pēc ģimenes lūguma viņš tika nogādāts Serbijā.

Atēnu komandai Jelovačs pievienojās šī gada augustā, bet iepriekšējā sezonā spēlēja Japānā, pārstāvot Hamamacu "San-en NeoPhoenix" vienību.

Karjeras laikā spēka uzbrucējs/centra spēlētājs pārstāvēja arī tādus zināmus klubus kā "Gaziantep", Bambergas "Brose", "Ņižņij Novgorod", "Zaragoza" un Viļņas "Rytas". Jelovacs palīdzēja Serbijas izlasei 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās