foto: AFP/Scanpix
Ķibermaņa ekipāža izcīna otro vietu Pasaules kausa sezonas otrajā posmā
Citi sporta veidi
2021. gada 28. novembris, 17:25

Ķibermaņa ekipāža izcīna otro vietu Pasaules kausa sezonas otrajā posmā

Jauns.lv / LETA

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis kopā ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Intaru Dambi svētdien izcīnīja otro vietu otrajā Pasaules kausa posmā bobslejā četriniekiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Divu braucienu summā Ķibermaņa četrinieks ieņēma otro vietu, piekāpjoties uzvarētāja vācieša Frančesko Frīdriha ekipāžai 0,28 sekundes. Trešo vietu izcīnīja kanādieša Džastina Kripsa ekipāža, kas zaudēja 0,33 sekundes.

Savukārt Dāvis Kaufmanis kopā ar stūmējiem Ivo Danu Kleinbergu, Lauri Kaufmani un Edgaru Nemmi divu braucienu summā ieņēma 16.vietu, piekāpjoties 1,06 sekundes.

Labākais starts otrajā braucienā bija Frīdriha ekipāžai, bet Ķibermanim izdevās ceturtais labākais starts - 5,06 sekundes. Pirmajā braucienā ātrākais bija vācieša Frīdriha četrinieks, kas trasi veica 50,83 sekundēs un uzrādīja arī labāko starta laiku - 5,01 sekundes.

Ķibermanis pieļāva kļūdu pirmajā braucienā, kā rezultātā ierindojās sestajā vietā, Frīdriha ekipāžai piekāpjoties 0,19 sekundes , bet uzrādīja ceturto labāko startu, to veicot 5,06 sekundēs.

Kaufmanim, kuram tas bija pirmais starts četriniekos šosezon, pirmajā braucienā izdevās uzrādīt 17. ātrāko laiku, kā arī identisku starta laiku kā otrai Latvijas ekipāžai.

Otrajā braucienā piedalījās 20 ekipāžas no 26, kuras startēja pirmajā braucienā.

Pagājušajā nedēļā aizvadītajā Pasaules kausa posmā turpat Īglsas trasē Ķibermanis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu izcīnīja piekto vietu, bet ātrākā bija Frīdriha ekipāža.

Trases rekords startā, kas ir 4,93 sekundes, pieder Ķibermanim un tika sasniegts 2013.gada 20.janvārī kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Intaru Dambi. Savukārt trases finiša rekords pieder Frīdriham, kurš ar savu ekipāžu 2019.gada 20.janvārī trasi veica 50,42 sekundēs.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausā četriniekos notika tikai četras sacensības, un visās uzvarēja Frīdrihs. Oskara Melbārža četrinieks kopvērtējumā ierindojās astotajā, bet Ķibermanis bija tikai 23.vietā, startējot vienā no četriem posmiem.

Aizvadītajā sezonā Insbrukas trasē četriniekiem sacensības nenotika, tā vietā divas reizes sacenšoties divniekiem.

Jau ziņots, ka sestdien šajā trasē divnieku sacensībās Ķibermanis kopā ar stūmēju Matīsu Mikni tikai par 0,05 sekundēm apsteidza Kaufmaņa divnieku un izcīnīja vien 13.vietu, bet Kaufmaņa ekipāža sacensības noslēdza 15.vietā. Uzvarēja Frīdriha divnieks.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Arī otrais Pasaules kausa posms nākamajā nedēļas nogalē notiks turpat Īglsas trasē. Nākamie trīs posmi notiks Vācijas trasēs - Altenbergā, Vinterbergā un atkal Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.