Hokejs
2021. gada 29. oktobris, 08:41

Girgensons gūst vārtus "Sabres" uzvarā; Balceram un Bļugeram zaudējumi

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā un kopā ar Bufalo "Sabres" komandu svinēja uzvaru.

"Sabres" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Anaheimas "Ducks".

Girgensons vārtus guva pirmā perioda 16.minūtē, kad pēc Kaila Okposo metiena ieguva atlēkušo ripu un raidīja to tukšajā vārtu stūrī, tobrīd panākdams 1:0. Otrās trešdaļas pirmajā pusē Rasmuss Asplunds un Artu Ruotsalainens 97 sekunžu laikā panāca 3:0, bet līdz perioda beigām Trojs Terijs un Edams Enrike divus vārtus atguva.

foto: AFP/Scanpix
Girgensons vārtus guva pirmā perioda 16.minūtē, atklājot mača rezultātu.

Trešā perioda sestajā minūtē Saimons Benuā atspēlēšanos noslēdza ar neizšķirta 3:3 panākšanu, bet līdz pamatlaika beigām vārti netika gūti, tādējādi tika aizvadīts pagarinājums. Tā piektajā minūtē Asplunds guva savus otros vārtus mačā un atnesa "Sabres" komandai uzvaru.

Girgensons šajā duelī uz ledus pavadīja 18 minūtes un 35 sekundes, no tām 12 sekundes mazākumā. Viņš šajā mačā trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, atņēma vienu ripu, uzvarēja sešos no 16 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Girgensons šajā sezonā septiņās spēlēs guvis trīs vārtus, atdevis trīs rezultatīvas piespēles un nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +5.

"Sabres" ar 11 punktiem septiņās cīņās ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē.

Turpretī "sausos" zaudējumus piedzīvoja pārējo divu latviešu uzbrucēju Teodora Bļugera un Rūdolfa Balcera pārstāvētās komandas.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" mājās ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:0, 0:3) kapitulēja Kalgari "Flames".

Uzvarētāju vārtsargs Jākobs Markstrems atvairīja visas 45 pretinieku mestās ripas, tiekot pie otrās "sausās" uzvaras pēdējās trīs spēlēs, kuras uzsācis kā pirmais vārtsargs. Viņš neitralizējis 136 no 137 pēdējiem pretinieku hokejistu metieniem.

Bļugers ceturtdien spēlēja 15 minūtes un 17 sekundes, no tām divas minūtes un 42 sekundes mazākumā, bet septiņas sekundes - vairākumā. Viņš šajā mačā divreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, atņēma vienu ripu, uzvarēja astoņos no 16 iemetieniem un cīņu pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Bļugeram šajā sezonā septiņos mačos ir divi gūti vārti un sakrāta negatīva lietderība -1.

"Penguins" ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē.

Savukārt Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" savā laukumā ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) atzina Stenlija kausa finālistes Monreālas "Canadiens" pārākumu.

Arī šajā duelī liela nozīme uzvarā bija vārtsargam - Džeiks Elens tika galā ar 45 "Sharks" hokejistu metieniem.

Balcers laukumā pavadīja 16 minūtes un 29 sekundes, 32 sekundes no tām vairākumā un vienu minūti un 36 sekundes mazākumā. Liepājniekam šajā mačā trīs metieni pa vārtiem, trīs spēka paņēmieni, zaudēta ripa un neitrāls lietderības koeficients.

Balcers sezonas pirmajā mačā guva vārtus, bet pārējās sešās cīņās palicis bez rezultativitātes punktiem. Viņam arī negatīvs lietderības koeficients -2.

Astoņi punkti septiņās spēlēs "Sharks" komandai dod sesto vietu Rietumu konferencē.

Karolīnas "Hurricanes" komanda ceturtdien izcīnīja uzvaru arī savā sestajā 2021./2022. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas spēlē.

Līgas vicelīdere "Hurricanes" mājās ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) bija pārāka pār Bostonas "Bruins".

"Hurricanes" dāņu vārtsargs Frederiks Andersens atvairīja visas 33 pretinieku mestās ripas, kamēr ar gūtiem vārtiem izcēlās Tonijs Deandželo, Nīno Nīderraiters un Andrejs Svečņikovs. Pretējos vārtos Džeremijs Sveimens tika galā ar 21 metienu.

Ziemeļkarolīnas komanda aizvada savu sezonas labāko sākumu vēsturē. Pirms divām sezonām tā regulārā čempionāta ievadā izcīnīja piecas uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr Sentluisas "Blues" cieta pirmo zaudējumu sezonā, mājās ar 3:4 (1:1, 0:2, 2:1) atzīstot Kolorādo "Avalanche" pārākumu.

Divus vārtus uzvarētājiem guva Džozefs Teilors Komfers. "Avalanche" pirmajā periodā pretiniekus nomētāja ar 14:5, bet pēc diviem periodiem metienu attiecība bija 30:12.

"Blues" vārtsargs Džordans Biningtons atvairīja 38 metienus, tomēr vienā no epizodēm atkal nesavaldījās, ar nūju novicinot pretiniekam gar seju.

Tikmēr pirmo uzvaru savā laukumā izcīnīja Tampabejas "Lightning", kas ar rezultātu 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) uzveica Arizonas "Coyotes".

Pirmajā periodā mājiniekiem divus vārtus guva Alekss Kilorns, bet ar 1+1 atzīmējās Stīvens Stemkoss. Andrejs Vasiļevskis, kuram līdz "sausajai" spēlei pietrūka nedaudz vairāk kā septiņas minūtes, šajā mačā atvairīja 24 metienus.

Citā mačā līgas debitante Sietlas "Kraken" savā laukumā uzvarēja Minesotas "Wild" ar rezultātu 4:1 (1:1, 1:0, 2:0).

Divus vārtus guva Heidns Flerī, bet Filips Grūbauers neitralizēja 30 ripas. Otrā laukuma galā pirmo zaudējumu sezonā piedzīvoja Kems Telbots, kurš atvairīja un ķēra 34 ripas. 

Vēl ceturtdien Vinipegas "Jets" viesos ar 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) uzvarēja Losandželosas "Kings". Divus vārtus, tajā skaitā arī uzvaru nesošos, guva Pjērs Liks Dibuā.

Tāpat minimālu uzvaru izcīnīja Filadelfijas "Flyers", kas pretinieku laukumā ar 2:1 (2:1, 0:0, 0:0) pārspēja Vankūveras "Canucks". Uzvarētājiem Šons Kuturjē guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, bet Klods Žirū asistēja abos vārtos.

Šosezon NHL komandas aizvadīs 82 spēles regulārajā čempionātā.