foto: AFP/Scanpix
Banjajam krītot no līderpozīcijas, Kvartararo nodrošina "MotoGP" čempiontitulu
Francijas motobraucējs Fabio Kvartararo
Citi sporta veidi
2021. gada 24. oktobris, 16:43

Banjajam krītot no līderpozīcijas, Kvartararo nodrošina "MotoGP" čempiontitulu

Jauns.lv / LETA

Francijas motobraucējs Fabio Kvartararo svētdien Itālijā nodrošināja savu pirmo čempiontitulu pasaules meistarsacīkstēs motošosejā prestižākajā "MotoGP" klasē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sezonas 16.posmā - Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" - uzvaru svinēja titulētais spānis Marks Markess ("Repsol Honda"), bet Kvartararo ("Monster Energy Yamaha") finišēja ceturtais, ar ko pietika titula izcīnīšanai.

Pirms šī posma Kvartararo pārsvars pār tuvāko sekotāju Frančesko Banjaju ("Ducati Lenovo") bija 52 punkti, bet itālis sacīksti sāka no pirmās vietas, kas viesa nelielas cerības aizkavēt francūža titula svinības.

Banjaja startā kļuva par līderi, bet no 15.vietas startējušais Kvartararo turējās otrā desmita vidū un pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas. Pirmajos apļos Banjajas līderpozīciju no Markesa aizsargāja itāļa komandas biedrs Džeks Millers, taču viņam sacīkste ātri noslēdzās.

Markess turējās cieši aizmugurē līderim līdz piecus apļus pirms finiša Banjaja, atrodoties pirmajā vietā, piedzīvoja smagu kritienu. Uzvaru svinēja Markess, otrais bija viņa komandas biedrs un tautietis Pols Espargaro, bet trešais finišēja itālis Enea Bastianīni ("Avintia Esponsorama").

Kvartararo ar ceturto vietu pietika, lai viņš kļūtu par vēsturē pirmo Francijas motosportistu, kas izcīnījis "MotoGP" titulu. 22 gadus vecais francūzis "MotoGP" klasē debitēja aizpērn, bet zemākajās klasēs viņam neizdevās tikt pie tituliem.

Divus posmus pirms čempionāta beigām līderis kopvērtējumā ar 267 punktiem ir Kvartararo, bet tuvākajam sekotājam Banjajam ir 202 punkti.

2020.gada sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Spānijas motobraucējs Hoans Mirs no "Suzuki Ecstar" komandas.

Šosezon paredzēti 18 "MotoGP" posmi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās