foto: LETA
Gulbis: nedaudz pārsteidzāmies ar prognozēm par Baško savainojuma nopietnību
FIBA Eirolīgas atklāšanas spēle sievietēm "Rimi" Olimpiskajā centrā, kurā tiekas basketbola klubs "TTT Rīga" un "Maskavas MBK".
Basketbols
2021. gada 21. oktobris, 23:39

Gulbis: nedaudz pārsteidzāmies ar prognozēm par Baško savainojuma nopietnību

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" treneru korpuss nedaudz pārsteidzies ar prognozēm par uzbrucējas Guntas Baško savainojuma nopietnību, atzīst vienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" ceturtdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra trešajā spēlē mājās ar rezultātu 64:59 (22:18, 12:14, 12:10, 18:17) uzvarēja Maskavas MBA komandu.

Pagājušajā nedēļā traumas dēļ maču nepabeidza Baško, taču pretēji prognozētajām sezonas beigām viņa jau šonedēļ atgriezās laukumā un sekmēja "TTT Rīga" pirmo uzvaru.
"Nedaudz pārsteidzāmies ar prognozēm par savainojuma nopietnību. Pirmajā brīdī neizskatījās labi - fizioterapeits teica, ka jebkurš savainojums bez kontakta ir ļoti slikts un bīstams savainojums. Pēc atgriešanās mājās veicām pārbaudi - viss labi," klubs citē Gulbja teikto.

Ceturtdien Baško spēlēja 27 minūtes, ļaujot treneriem brīvāk veikt maiņas aizsardžu pozīcijās.

"Cepuri nost Guntai - viņa devās laukumā, lai palīdzētu mums izcīnīt uzvaru. Šodien nevarēja palīdzēt Džada Lūisa, tādējādi kā otro saspēles vadītāju vajadzēja iespēlēt Vanesu Jasu. Pirmā numura pozīcijā viņa šoreiz nebija tik efektīva, taču izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas," stāsta Gulbis.

Lielu artavu uzvarā ieguldīja Džesmina Tomasa, kura astoņus no 19 punktiem sameta spēles pēdējās divās minūtēs. 

"Tas ir viņas uzdevums laukumā. Tomasas izaugsmei nav robežu. Viņa gadiem ilgi spēlējusi uz komandu, tagad mēģinām viņu veidot par līderi - spēles veidotāju, kura nosaka cīņas iznākumu. Prieks, ka viņa izdarīja gaidīto," pauž treneris.

Tāpat Gulbis izcēla līderu devumu, uzsverot, ka jaunajai komandai, kas atrodas tapšanas procesā, pieredzējušo spēlētāju atbalsts ir ļoti svarīgs. 

"Aija Klakocka spēlē ienāca ar pārliecību un precīziem metieniem. Tikpat labs sākums bija arī Ievai Pulverei, bet Gunta nospēlēja, kā to jādara pieredzējušai spēlētājai. Pasita vienu no svarīgākajām bumbām spēlē," atzīmē treneris.

Ceturtdienas panākumā Gulbis arī izceļ to, ka spēlētājas pietiekami labi aizsargājās un atrada savas situācijas uzbrukumā. Dažbrīd sniegumā bijis vērojams kritums, taču visas spēles garumā bumba tikusi izspēlēta līdz labiem, brīviem metieniem. 

"Piemēram, Šantelai Hendijai bija desmit pamatoti trīspunktu metieni. Izdevās trāpīt divus. Tas ir process - gaidām, kad viņa sāks trāpīt biežāk. Strādāsim, lai biežāk sekmīgi pabeigtu spēles," uzsver Gulbis.

Rīdzinieces pirmajā mačā mājās ar 56:71 piekāpās pagājušās sezonas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK, bet otrajā cīņā viesos ar 41:72 zaudēja Salamankas "Perfumerias Avenida". Arī maskavietēm ir divi zaudējumi - 64:70 pret "Perfumerias Avenida" un 54:79 pret Prāgas ZVVZ USK.

Eirolīgas pamatturnīrs noslēgsies 2022.gada 1.februārī. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā, kurā izdevās izcīnīt bronzu.

"TTT Rīga" arī astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20.reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā.