Basketbols
2021. gada 13. oktobris, 10:48

Siliņš palīdz Tallinas "Kalev/Cramo" izcīnīt pirmo uzvaru FIBA Čempionu līgā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Ojārs Siliņš otrdien guva astoņus punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrajā spēlē, viņa un Mārča Vītola pārstāvētajai Tallinas "Kalev/Cramo" svinot uzvaru.

"Kalev/Cramo", kuru trenē Roberts Štelmahers ar vienu no asistentiem Akseli Vairogu, viesos ar rezultātu 81:77 (18:25, 22:15, 22:18, 19:19) uzveica Turcijas superlīgas vienību Bursas "Tofaš".

Siliņš spēlēja 27 minūtes un 22 sekundes, grozā raidot divus no pieciem tālmetieniem un savu vienīgo divpunktu metienu. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, vienreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja otru labāko +/- rādītāju komandā (+12) un tika pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Vītols bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Talliniešiem rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Sailess Melsons, bet mājiniekiem 17 punktus guva savulaik "VEF Rīga" rindās spēlējušais Pako Kruss.

F apakšgrupā abās spēlēs uzvarējusi Strasbūras SIG komanda, pa vienam panākumam ir Tallinas un Bursas klubiem, bet abās cīņās zaudējusi Ostendes "Filou".

Regulārajā turnīrā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupu uzvarētājas uzreiz nodrošinās vietu "play-off" pirmajā kārtā, kur tām pievienosies vēl astoņas vienības, kas tiks noskaidrotas "play-in" sērijās starp grupu otro un trešo vietu ieņēmušajām komandām.

Plānots, ka "play-in" turnīrā, astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfinālu pārvarējušās komandas iekļūs "Final Four" turnīrā, kur cīnīsies par balvu fondu viena miljona eiro apmērā.

Maijā Ņižņijnovgorodā notikušajā finālastoņnieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Burgosas "San Pablo", nosargājot pērn izcīnīto titulu.

2020./2021. gadā tika izspēlēta turnīra piektā sezona. Pirmajos trīs gados par čempioniem tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK un Boloņas "Segafredo Virtus" basketbolisti.