foto: Zumapress/Scanpix
Zauerlands par Brieža iespējamo dueli pret Okoliju: "Tā varētu būt viena no lielajām cīņām"
Mairis Briedis.
Citi sporta veidi
2021. gada 6. oktobris, 12:16

Zauerlands par Brieža iespējamo dueli pret Okoliju: "Tā varētu būt viena no lielajām cīņām"

Jauns.lv / LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis un britu bokseris Lorenss Okolijs vēlas titulu apvienošanas cīņu, Londonas laikrakstam "Hackney Gazette" pirmdien paziņoja Brieža menedžeris un promouters Kalle Zauerlends.

Zauerlands pauž domu, ka 36 gadus vecais latvietis, kuram šobrīd pieder gan Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), gan žurnāla "The Ring" pasaules čempiona tituls krūzeru svarā (līdz 90,7 kilogramiem), vēlas atgūt sev kādreiz piederējušo Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostu, kas viņam strīdīgā situācijā tika atņemta 2019. gada oktobrī, kad viņš atteicās pieņemt Polijas boksera Kšištofa Glovacka piedāvāto revanša cīņu.

"Briedis tobrīd jutās tā, it kā WBO pēc cīņas ar Glovacki Briedi būtu aplaupījusi ," saka Zauerlands.

Savukārt Glovackis WBO čempiona jostu pagājušā gada martā neatguva, cīņa par vakanto titulu zaudējot 28 gadus vecajam Okolijam.

Pēc komfortablas trīs raundu uzvaras pār Melnkalnes bokseri Dilanu Prašoviču septembra beigās Totenhemas "Hotspur" stadionā Okolijs pauda interesi stāties pretī Rīgas bokserim.

Briedis, kura vienīgais zaudējums 28 cīņās tika piedzīvots pret Ukrainas bokseri Oleksandru Usiku, krūzeru svarā ir izcīnījis čempiona titulu visās versijās, izņemot Pasaules Boksa asociāciju (WBA).

"Tā varētu būt viena no lielajām cīņām par titulu apvienošanu," laikrakstam teica Zauerlands. "Briedis iepriekš tādās ir daudz piedalījies un vēlas to darīt atkal."

"Tā ir cīņa, ko daudzi cilvēki vēlētos redzēt, un tā ir arī cīņa, ko Briedis vēlas un Okolijs vēlas, tāpēc tas ir atkarīgs tikai no britu bokseri pārstāvošā promoutera Edija Hērna un manis," saka Zauerlands.

Zauerlands gan atgādina, ka 16. oktobrī Rīgā Briedim jāaizstāv sava IBF čempiona josta cīņā ar vācieti Arturu Mannu 16. oktobrī, un pēc tam gaidāma cīņa ar IBF obligāto titula pretendentu austrālieti Džeiju Opetaiju, tomēr cer noslēgt vienošanos par cīņu ar Okoliju jau līdz tam.

Briedis pērn septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" jostu.

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.