Citi sporta veidi
2021. gada 23. septembris, 23:56

Daiļslidotājai Lācei astotā vieta pēc olimpisko spēļu kvalifikācijas īsās programmas

Jauns.lv / LETA

Latvijas daiļslidotāja Anete Lāce ieņem augsto astoto vietu pēc Oberstdorfā notiekošo 2022.gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensību īsās programmas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šonedēļ Oberstdorfā norisinās olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības "CS Nebelhorn Trophy", kurās sieviešu konkurencē tiks dalītas pēdējās sešas ceļazīmes uz Pekinu.

Ceturtdien īsajā programmā tiesneši Lāces sniegumu novērtēja ar 54,96 punktiem, kas sportistei ir jauns rekords, par 3,22 punktiem labojot iepriekšējo personīgo labāko rezultātu. Par tehniskajiem elementiem Lāce nopelnīja 30,67 punktus, bet par programmas komponentēm - 24,29 punktus.

Tikpat punktu ir zviedrietei Jusefīnai Taljegordai, kura ieņem devīto vietu. Pirmais sešinieks, kuru noslēdz Polijas daiļslidotāja Jekaterina Kurakova, ir 6,08 punktu attālumā.

Pārliecinošā līderpozīcijā ir ASV sportiste Alisa Liu, kura nopelnīja 70,86 punktus, otro vietu ar 65,65 punktiem ieņem šveiciete Aleksija Paganīni, bet trešā ar 62,02 punktiem ir Baltkrievijas daiļslidotāja Viktorija Safonova.

Izvēles programma norisināsies sestdien. Īsajā programmā piedalījās 37 daiļslidotājas.

Mēneša sākumā Itālijā notikušajās ISU "Challenger" sērijas sacensībās "Lombardia Trophy" bija iecerēta nacionālā atlase uz olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībām. Bija plānots, ka par ceļazīmi uz kvalifikāciju cīnīsies Lāce, Angelīna Kučvaļska un Marija Boļševa, taču Kučvaļska un Boļševa savainojumu un citu iemeslu dēļ nevarēja piedalīties šajos mačos.

Marta beigās Stokholmā notikušajā pasaules čempionātā vīriešu konkurencē Deniss Vasiļjevs izcīnīja 18.vietu, tādējādi nodrošinot Latvijai vienu kvotu Pekinas olimpisko spēļu sacensībās.

Tikmēr sieviešu sacensībās Kučvaļska īsajā programmā ieņēma 33.vietu un neguva tiesības piedalīties izvēles programmā, kā arī palika bez ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm. Vīriešu un sieviešu sacensībās ceļazīmes iegūšanai pietika ar 24.vietu.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Latviju daiļslidošanā pārstāvēja Vasiļjevs un Diāna Ņikitina, kura pēdējos gados nav startējusi un pievērsusies treneres arodam. Sieviešu sacensībās Latvijai ceļazīmi toreiz izcīnīja Kučvaļska, taču olimpiskajā sezonā viņa cīnījās ar traumām un nespēja parādīt savu labāko sniegumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās