foto: Edijs Pālens/LETA
Daugaviņš gūst vārtus uzvarētā Šveices čempionāta spēlē
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.
Hokejs
2021. gada 22. septembris, 10:49

Daugaviņš gūst vārtus uzvarētā Šveices čempionāta spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš otrdien guva vārtus Šveices hokeja augstākās līgas (NL) spēlē, palīdzēdams "Bern" komandai izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Bern" savā laukumā ar rezultātu 6:0 (3:0, 1:0, 2:0) sagrāva NL jaunpienācēju "Ajoie".

Daugaviņš vārtus guva spēles 13. minūtē, kad ar tālu metienu panāca 3:0. Latvijas hokejists šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja septiņos no 14 iemetieniem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

Tikmēr Ronalds Ķēniņš atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, kamēr viņa pārstāvētā "Lausanne" izbraukumā ar 5:2 (1:1, 3:0, 1:1) pārspēja "Fribourg-Gotteron". Ķēniņš 14 minūtēs un septiņās sekundēs divreiz meta pa vārtiem, tika pie divām soda minūtēm un arī pozitīvas lietderības +2.

Tāpat uzvaru svinēja trīs Latvijas hokejistu pārstāvētā Langnavas "Tigers", kas pretinieku laukumā ar 5:4 (0:1, 1:1, 3:2, 1:0) pagarinājumā guva virsroku pār "Davos". Neliela smadzeņu satricinājuma dēļ viesiem nespēlēja vārtsargs Ivars Punnenovs, kamēr piecas minūtes un 18 sekundes spēlēja Oskars Lapinskis, bet trīs minūtes un 35 sekundes uz ledus pavadīja Rihards Melnalksnis, šajā laikā zaudējot vienā iemetienā. Abi latviešu laukuma spēlētāji maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Turpretī neveiksmi piedzīvoja Ženēvas "Servette", kas viesos ar 0:6 (0:2, 0:3, 0:1) zaudēja "Biel-Bienne" vienībai. Deniss Smirnovs 11 minūtēs un 47 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta, bet Sandis Smons 14 minūtēs un 25 sekundēs izpildīja divus metienus un dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficienta -1.

Turnīra tabulā visas četras latviešu pārstāvētās komandas atrodas ārpus labāko septiņnieka. "Servette" ar sešiem punktiem sešās spēlēs ir astotā, ar tādu pašu bilanci seko "Bern" un "Tigers", bet "Lausanne" ar pieciem punktiem piecos mačos ir priekšpēdējā 12 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

Tikmēr Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Čehijas ekstralīgas spēlē, viņa pārstāvētajai Plzeņas "Škoda" komandai svinot uzvaru viesos.

Plzeņas hokejisti viesos pagarinājumā ar 4:3 (0:0, 3:2, 0:1, 1:0) pārspēja aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvēto Česke Budejovices "Motor".

Dzierkals rezultatīvi piespēlēja 36.minūtē, kad viņš vairākumā uzsāka kombināciju, kas beidzās ar Ludviga Blomstranda vārtiem, panākot izlīdzinājumu 2:2.

Dzierkals uz ledus pavadīja 19 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem un dueli noslēdza ar +/- rādītāju +1.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Bindulis mājinieku rindās 17 minūtēs un 14 sekundēs divreiz nopelnīja noraidījumus, no kuriem otrais beidzās ar Blomstranda vārtiem. Tāpat viņam viens spēka paņēmiens un +/- rādītājs +1.

Citā spēlē uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" izbruakumā ar 1:3 (0:2, 0:0, 1:1) piekāpās Prāgas "Sparta".

Bičevskis 13 minūtēs un 21 sekundē lalukumā trīsreiz meta pa vārtiem, kas bija sestā daļa no kluba iespētā, uzvarēja septiņos no 13 iemetieniem un maču pabeidza ar +/- rādītāju -1.

Tikmēr neveiksmi cieta aizsarga Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Litvīnovas "Verva", kas savā laukumā ar 4:7 (1:0, 0:6, 3:1) piekāpās Pardubices "Dynamo"

Balinskis 19 minūtēs un 48 sekundēs četrreiz meta pa vārtiem un spēli pabeidza ar negatīvu +/- rādītāju -1.

No latviešu komandām sezonas ievadā vislabāk klājies "Mlada Boleslav", kas ar desmit punktiem sešās spēlēs atrodas trešajā vietā.

Savukārt Latvijas aizsargs Arturs Kulda Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) spēlē rezultatīvi piespēlēja, palīdzot Krēfeldes "Pinguine" izcīnīt punktu par zaudējumu papildlaikā.

"Pinguine" viesos ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:1) atzina Manheimas "Adler" pārākumu.

Kulda ar rezultatīvu piespēli izcēlās 24.minūtē, kad vairākumā vārtus guva Aleksandrs Veiss, panākot viesiem 2:0 pārsvaru.

Kulda laukumā pavadīja 20 minūtes un 28 sekundes, citos statistikas rādītājos neizceldamies.

Turnīra tabulā Krēfeldes klubs ar vienu punktu četrās spēlēs ieņem 14. vietu 15 komandu konkurencē, kamēr pretinieki ar astoņiem punktiem ir piektajā vietā.

Iepriekšējā sezonā Krēfeldes vienības rindās spēlēja trīs Latvijas hokejisti - uzbrucēji Filips Buncis un Mārtiņš Karsums, kā arī aizsargs Kristofers Bindulis.

Kluba izpilddirektors ir rīdzinieks Sergejs Saveļjevs.

"Pinguine" ilggadējais kapteinis savulaik bija Latvijas uzbrucējs Herberts Vasiļjevs.

Iepriekšējā sezonā Krēfeldes komanda ar 18 punktiem bija pēdējā gan Ziemeļu grupā, gan 14 komandu konkurencē visā līgā.