foto: AFP/Scanpix
Neilandam kritiens pēdējā pagriezienā liedz cīņu par augstu vietu Slovākijas tūres posmā
Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands.
Citi sporta veidi
2021. gada 17. septembris, 21:03

Neilandam kritiens pēdējā pagriezienā liedz cīņu par augstu vietu Slovākijas tūres posmā

Jauns.lv / LETA

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" komandas piektdien daudzdienu velobrauciena "Okolo Slovenska" (UCI kat.2.1) otrajā posmā piedzīvoja kritienu, kas liedza cīnīties par augstu pozīciju.

Piektdien riteņbraucēji gana drēgnos apstākļos veica 179,7 kilometrus, pa ceļam uz finišu pārvarot trīs kategorizētos kāpumus.

Pirms finiša vadošās grupas priekšgalā bija arī Neilands, taču pēdējā pagriezienā saslīdēja viens no riteņbraucējiem, kurš "parāva līdzi" vēl vairākus sportistus, tajā skaitā latvieti.

Uzvaru sprintā izcīnīja vācietis Janniks Šteimle ("Deceuninck - Quick Step"), otro dienu pēc kārtas ar otro vietu samierinājās mājinieku zvaigzne Peters Sagans ("BORA - hansgrohe"), bet trešais bija kopvērtējuma līderis Alvaro Hosē Hodegs no Kolumbijas ("Deceuninck - Quick Step").

Neilands pēc piecelšanās no kritiena sasniedza finišu un tika klasificēts 75.vietā ar finiša laiku tādu pašu, kā lielajai grupa - četras stundas 18 minūtes un 30 sekundes. Neilands aģentūrai LETA pauda, ka patlaban kritiena sekas neliek šaubīties par viņa dalību atlikušajos divos posmos un turpmākajās sacensībās. Lai gan izlases sastāvs vēl nav paziņots, Neilands ir kandidāts, lai aizpildītu vienu no četrām Latvijas kvotām nākamnedēļ gaidāmajā pasaules čempionātā.

Pēc prologa un diviem posmiem tūres līderis Hodegs tuvāko sekotāju Šteimli apsteidz par trīs sekundēm, bet Saganu - par četrām. Neilands zaudē 19 sekundes un ir 19.vietā.

2020. gadā sacensības Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika, bet 2019.gadā uzvarēja vācietis Janniks Šteimle. Sacensības pirmo reizi notika 1954. gadā.

Tūres pēdējais ceturtais posms notiks svētdien.

Neilandam šīs ir pirmās sacensības pēc vairāk nekā 40 dienu pauzes, kuras laikā viņš dziedēja muguras savainojumu.