foto: EPA/Scanpix
Smaiļotāji Akmens un Vilde/Rumjancevs sasniedz PČ finālus
Smaiļotājs Roberts Akmens.
Citi sporta veidi
2021. gada 17. septembris, 19:27

Smaiļotāji Akmens un Vilde/Rumjancevs sasniedz PČ finālus

Jauns.lv / LETA

Latvijas smaiļotāji Roberts Akmens vieninieku sacensībās un Aldis Vilde/Aleksejs Rumjancevs divnieku mačos piektdien Kopenhāgenā pasaules čempionātā (PČ) smaiļošanas un kanoe sprintā sasniedza A finālus.

Pusfinālā 200 metru sacensībās vieniniekiem Akmens finišēja 35,70 sekundēs un ieņēma otro vietu, par 0,21 sekundi atpaliekot no airējumā uzvarējušā ungāra Kološa Čizmadia.

Pirmo trīs vietu ieguvēji no katra pusfināla nodrošināja vietu finālā. Pusfināls, kurā startēja Akmens, bija visātrākais.

Pusfinālā 500 metru sacensībās divniekiem Vilde/Rumjancevs savu distanci veica vienā minūtē un 31,28 sekundēs, ieņemot otro vietu aiz ungāriem Čabas Erdosi/Bālinta Kopaša. Erdosi un Tokijas olimpisko spēļu čempions 1000 metros vieniniekiem Kopašs bija 0,26 sekundes ātrāki.

Arī Latvijas divnieks savā pusfinālā uzrādīja otru labāko rezultātu.

Tikmēr Madara Aldiņa 500 metru distances pusfinālā finiša līniju šķērsoja pēc airētas vienas minūtes un 58,18 sekundēm. Savā pusfinālā viņa bija sestā un čempionātu noslēgs B finālā, kur cīnīsies par desmit pozīciju.

Pirmajā trijniekā finišējušās sportistes, kas startēs A finālā, bija 3,37 sekundes ātrākas.

Latviju pasaules čempionātā smaiļošanas un kanoe sprintā pārstāv smaiļotāji Roberts Akmens, Aleksejs Rumjancevs, Aldis Vilde un Madara Aldiņa. Meistarsacīkstes norisināsies līdz svētdienai.