foto: AFP/Scanpix
Neilandam 43.vieta Slovākijas tūres pirmajā posmā
Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands.
Citi sporta veidi
2021. gada 16. septembris, 19:48

Neilandam 43.vieta Slovākijas tūres pirmajā posmā

Jauns.lv / LETA

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" komandas ceturtdien daudzdienu velobrauciena "Okolo Slovenska" (UCI kat.2.1) pirmajā posmā ieņēma 43.vietu, uzvaru posmā svinot kolumbietim Alvaro Hosē Hodegam.

Pirmajā posmā sportistiem bija jāmēro 158,4 kilometri Košices apkārtnē ar trim trešās un vienu otrās kategorijas kāpumu.

Latviešu riteņbraucējs finišēja ar laiku trīs stundas, 34 minūtes un 38 sekundes - tādu pašu, kā lielā grupa, kurā bija arī uzvarētājs Hodegs ("Deceuninck - Quick Step"), kolumbietim svinot panākumu finiša spurtā. Divi Neilanda komandas biedri - izraēlietis Itamars Einhorns un igaunis Normans Vahtra - finišēja pirmajā desmitniekā, ieņemot attiecīgi sesto un devīto vietu.

Kopvērtējumā pēc prologa un pirmā posma Neilands ieņem 30.vietu, līderim Hodegam zaudējot 15 sekundes. Otrais ir Slovākijas riteņbraukšanas zvaigzne Peters Sagans ("BORA - hansgrohe"), kurš no Hodega atpaliek sešas sekundes.

Trešdien Slovākijas tūres prologā Neilands uzvarētājam zaudēja sešas sekundes, ieņemot 38.vietu 144 braucēju konkurencē.

Savukārt otrajā posmā piektdien paredzēts mērot 179,7 kilometrus ar diviem otrās un vienu pirmās kategorijas kāpumu.

2020.gadā sacensības Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika, bet 2019.gadā uzvarēja vācietis Janniks Šteimle. Sacensības pirmo reizi notika 1954.gadā.

Tūres pēdējais ceturtais posms notiks svētdien.

Neilandam šīs ir pirmās sacensības pēc vairāk nekā 40 dienu pauzes, kuras laikā viņš dziedēja muguras savainojumu.