foto: AFP/Scanpix
Mančestras "City" par Anglijas premjerlīgas rekordsummu vēlas iegādāties Džeku Grīlišu
Ja Grīlišs pievienosies "City", viņa līguma summa pārsniegtu līdz šim dārgāko līgumu britu futbola vēsturē.
Futbols
2021. gada 4. augusts, 23:27

Mančestras "City" par Anglijas premjerlīgas rekordsummu vēlas iegādāties Džeku Grīlišu

Jauns.lv / LETA

Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras "City" gatavojas par 100 miljoniem Lielbritānijas mārciņu (117 miljonu eiro) iegādāties no Birmingemas "Aston Villa" pussargu Džeku Grīlišu, trešdien vēstīja neoficiāli avoti.

Tā būtu lielākā pārejas summa Lielbritānijas futbola vēsturē.

"City" piedāvājumu Grīlišam izteikusi piektdien, un, kā ziņo avoti, kas vēlējās palikt anonīmi, "Aston Villa" ir gatava atbrīvot savu kapteini.

Jau kopš pagājušās sezonas beigām ir izskanējušas baumas, ka Anglijas premjerlīgas čempione vēlas vienoties ar 25 gadus veco futbolistu.

Neviens no klubiem oficiāli nav apstiprinājis izskanējušo informāciju, bet Lielbritānijas mediji vēstī, ka līgums tiks parakstīts tuvāko dienu laikā.

Tas nozīmētu, ka Grīlišs Mančestras vienības rindās varētu debitēt jau sestdien Anglijas Superkausa izcīņā pret Lesteras "City".

Ja Grīlišs pievienosies "City", tas kļūs par vērienīgāko darījumu britu futbola vēsturē, pārspējot 89 miljonus mārciņu, ko 2016.gadā Mančestras "United" samaksāja, lai no Turīnas "Juventus" piesaistītu Polu Pogbu.

Grīlišam vēl četrus gadus spēkā ir līgums ar "Aston Villa". Pagājušajā premjerlīgas sezonā viņš guva sešus vārtus un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles.

Jūnijā notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā viņš ceturto reizi pievienojās izlasei nozīmīgā turnīrā.

Žuzepa Gvardiolas trenētajai Mančestras "City" jau ir pievienojušies Anglijas izlases futbolisti Fils Fodens un Rahīms Sterlings, kas papildinās Kevina de Brujni, Bernardo Silvas un Rijāda Mehreza spēku čempionvienībā.

Vienlaikus Grīliša piesaiste varētu nozīmēt, ka ceļš uz Mančestras "City" pagaidām slēgts Harijam Keinam, par kuru Totenhemas "Hotspur" prasīja 150 miljonus mārciņu.

Gvardiolam ir jāaizvieto vārtu gūšanas rekordists Serhio Agvero, kurš šovasar pievienojies "Barcelona".