foto: Ilmars Znotins/LOK
Akmens jūtas gatavs pusfinālam un vēlas uzlabot startu, kā arī kārtīgi nostrādāt finišā
Akmens savā airējumā bija vienīgais olimpisko spēļu debitants.
Citi sporta veidi
2021. gada 4. augusts, 09:35

Akmens jūtas gatavs pusfinālam un vēlas uzlabot startu, kā arī kārtīgi nostrādāt finišā

Jauns.lv / LETA

Sajūtas Tokijas olimpisko spēļu airēšanas kanālā ir labas, tāpēc nav šaubu par gatavību pusfinālam, kurā galvenais būs demonstrēt labāku sniegumu gan distances sākumā, gan tās beigās, sarunā ar žurnālistiem no Latvijas teica smaiļotājs Roberts Akmens.

Jau ziņots, ka Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens trešdien sasniedza Tokijas olimpisko spēļu pusfinālu 200 metru sprinta distancē.

Priekšsacīkstēs Akmens distanci veica 35,448 sekundēs, savā airējumā piekāpjoties tikai ungāram Šāndoram Totkam, kurš bija sacensību vadībā no pirmajiem metriem un finišēja 0,378 sekundes ātrāk par latvieti.

Roberts Akmens iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens trešdien sasniedza Tokijas olimpisko spēļu pusfinālu 200 metru sprinta distancē.

gallery icon
28

Sacensībās 200 metru distancē piedalījās 25 sportisti. Uzreiz ceturtdien gaidāmajam pusfinālam kvalificējās divi labākie sportisti no katra airējuma. Pārējos vēlāk gaida cīņa ceturtdaļfinālā.

"Finišā redzēju, ka esmu pārliecinoši otrais, un ungārs sāka "mest nost". Līdz ar to arī es līdz galam nemocījos, lai pietaupītu spēkus rītdienas startam," par pēdējiem metriem uz ūdens stāsta olimpisko spēļu debitants Akmens.

"Kanāla ūdens ir sāļš. Biju domājis, ka būs grūtāk, bet jau esmu apradis," paša iepriekš teikto papildina sportists. "Jau vakar krita vairāki olimpiskie rekordi. Arī šodien 200 metros uzstādīts jauns olimpiskais rekords."

Akmens priekšsacīkstēs startēja pa piekto celiņu. Trešdien Tokijā nepūš spēcīgs vējš, tāpēc celiņam nebija lielas nozīmes.

"Šodien ir sāna pavējš, bet "sāninieks" nav tik liels, lai viens vai otrs celiņš patraucētu," skaidro pasaules U-23 čempionāta zelta medaļnieks, kuram galvenais mērķis bija kvalificēties pusfinālam.

Svarcēlāji, šķēpmetējas un smaiļotājs Akmens dodas uz Tokiju

gallery icon
42

"Gan es, gan ungārs uztaisījām pāragru startu, tāpēc saņēmām brīdinājumu. Otrajā reizē bija neliels uztraukums, jo nevēlējos uztaisīt vēl vienu pāragru startu, kas nozīmētu sacensību beigas," pirmie piedzīvojumi debijā olimpiskajās spēlēs jau ir aiz muguras. "Atkārtotā startā jau gāju ar rezervi un neriskēju tik daudz, tāpēc varbūt nedaudz zaudēju dažas sekundes simtdaļas."

Akmens savā airējumā bija vienīgais olimpisko spēļu debitants, bet tam ir maza nozīme, jo ar konkurentiem viņš iepriekš kopā startējis arī citās sacensībās.

"Zinu, kā viens vai otrs brauc, bet tagad olimpiskajās spēlēs kāds brauc ātrāk, kāds lēnāk. Varu ietekmēt tikai to, kā pats esmu sagatavojies," nosvērts ir Akmens, kurš zināja, ka kvalifikācijā pretim stāsies pieredzes bagāti sportisti. "Tie paši vien ir - olimpiskie čempioni vai medaļnieki. Kanādietim Markam de Jongem medaļu netrūkst, bet tituli šodien šeit nozīmē maz."

Pusfinālam Akmens ir gatavs, tikai vēlas uzlabot startu un kārtīgi nostrādāt finišā.

Latvijas smaiļotājs startēja lēnākajā no pieciem priekšsacīkšu braucieniem, taču šajā fāzē būtiska ir tikai ieņemtā vieta. No visiem priekšsacīkšu dalībniekiem Akmenim bija 12. labākais rezultāts.

Akmens ir 2019.gada pasaules U-23 čempionāta uzvarētājs, bet tajā pašā gadā pieaugušo konkurencē viņš pasaules meistarsacīkstēs ieņēma 19.vietu.

Nacionālās atlases sacensībās 200 metru kvalifikācijai Akmens pārspēja pēdējās desmitgades vadošo Latvijas smaiļotāju Alekseju Rumjancevu.