foto: USA TODAY Network/Sipa USA/ Vida Press
Šrīvere liedz Pahonai kļūt par trīskārtēju olimpisko čempioni BMX riteņbraukšanā
Olimpisko spēļu debitante Šīvere liedza Pahonai kļūt par trīskārtēju olimpisko čempioni.
Citi sporta veidi
2021. gada 30. jūlijs, 08:47

Šrīvere liedz Pahonai kļūt par trīskārtēju olimpisko čempioni BMX riteņbraukšanā

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas BMX riteņbraucēja Betānija Šrīvere un nīderlandietis Nīks Kimmans piektdien tika kronēti par Tokijas olimpisko spēļu čempioniem.

Finālā Šrīvere ātri ieguva vadību un aiz sevis noturēja iepriekšējo divu spēļu čempioni Marianu Pahonu no Kolumbijas. Pahona pēdējā taisnē piebrauca klāt sāncensei, tomēr noslēdzošajos metros pārāka bija olimpisko spēļu debitante Šīvere.

Trešā bija nīderlandiete Merela Smuldersa, kuras māsa Laura bronzu izcīnīja 2012.gada olimpiskajās spēlēs. Laura Smuldersa apstājās pusfinālā.

BMX riteņbraukšana ir pēdējo četru olimpisko spēļu programmā, bet par divkārtējiem čempioniem izdevies kļūt diviem sportistiem - Pahonai un latvietim Mārim Štrombergam.

Vīriešiem par čempionu kļuva ātri vadību ieguvušais Kimmans, sudrabu izcīnīja brits Kaijs Vaits, bet bronza bija kolumbietim Karlosam Ramiresam Jepesam, kurš trešais finišēja arī pirms pieciem gadiem Riodežaneiro.

Kimmans pirms tam šonedēļ vienā no treniņiem trasē sadūrās ar tiesnesi, un tika ziņots, ka nīderlandietis šajā negadījumā savainojis ceļgalu. Dažādas likstas šajās olimpiskajās spēlēs piemeklēja arī Nīderlandes šosejas un kalnu riteņbraucējus.

Latvijas BMX riteņbraucēji olimpiskajā debijā nepārvar ceturtdaļfināla barjeru

Latvijas BMX riteņbraucēji Helvijs Babris un Vineta Pētersone, ceturtdien Tokijā debitējot olimpiskajās spēlēs, nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru. Babris olimpiskās spēles noslēdza ...

gallery icon
46

Pusfināla trešajā braucienā smagu kritienu piedzīvoja Riodežaneiro uzvarējušais amerikānis Konors Fīldss, kurš no trases tika nonests nestuvēs un nogādāts slimnīcā. Pagaidām nav zināms, cik nopietnus savainojumus guvis 28 gadus vecais Fīldss. Viņš tika uzskatīts par vienu no galvenajiem favorītiem arī šajās olimpiskajās spēlēs.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfināla barjeru nepārvarēja Latvijas BMX riteņbraucēji Helvijs Babris un Vineta Pētersone.

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies līdz 8.augustam.