foto: EPA/Scanpix
Medvedevs pēc iekļūšanas ceturtdaļfinālā: "Otrā seta beigās man bija melns gar acīm"
Medvedevs sacīja, ka šī bijusi olimpisko spēļu karstākā diena ar vislielāko gaisa mitrumu.
Citi sporta veidi
2021. gada 28. jūlijs, 13:26

Medvedevs pēc iekļūšanas ceturtdaļfinālā: "Otrā seta beigās man bija melns gar acīm"

Jauns.lv / LETA

Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) tenisists Daņiils Medvedevs un pasaules pirmā rakete Novaks Džokovičs Tokijas svelmes apgrūtinātās cīņās trešdien iekļuvuši olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā.

Olimpiskajā tenisa turnīrā ar otro numuru izsētais Medvedevs itāli Fabio Fonjīni uzvarēja ar 6-2, 3-6, 6-2 un ceturtdaļfinālā spēkiem mērosies ar spāni Pavlo Karreno-Bustu, kurš trešdien ar 7-6, 6-3 uzvarēja vācieti Dominiku Kepferu.

Divkārtējais "Grand Slam" turnīru finālists Medvedevs jau iepriekš aicināja organizatorus uz vakaru pārcelt tenisa spēles, jo karstums ir mokošs.

Otrajā setā uz tiesneša jautājumu, vai viņš jūtas labi, OKR komandas pārstāvis atbildēja: "Varu pabeigt spēli, bet varu nomirt. Ja es nomiršu, kurš uzņemsies atbildību?"

Medvedevs sacīja, ka šī bijusi olimpisko spēļu karstākā diena ar vislielāko gaisa mitrumu. "Saule bija ļoti karsta. Otrā seta beigās man bija melns gar acīm," sūkstījās sportists.

Trešās kārtas spēlē pret spāni Alehandro Davidoviču-Fokinu (olimpiskajās spēlēs izsēts ar 16.numuru) uzvarēja serbs Novaks Džokovičs. Viņam ceturtdaļfinālā pretī stāsies 2016.gada olimpiskās bronzas medaļas ieguvējs japānis Kei Nišikori, kurš ar 7-6, 6-0 uzvarēja Iļju Ivašku no Baltkrievijas.

2008.gada olimpiskās bronzas medaļas ieguvējs Džokovičs spāni apspēlēja ar 6-3, 6-1.

Pasaules pirmā rakete tiecas kļūt par pirmo tenisistu vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzvarējis visos četros lielākajos turnīros un olimpiskajās spēlēs. Sieviešu konkurencē tādu sasniegumu 1988.gadā guva Štefija Grāfa.

Džokovičs šajā sezonā jau ir uzvarējis Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos, kā arī Vimbldonas tenisa turnīrā. ASV atklātais čempionāts norisināsies augusta beigās.

Trešo kārtu trešdien nepārvarēja ar trešo numuru izsētais grieķis Stefans Cicips, kurš ar 6-2, 6-7, 2-6 atzina Igo Umbēra no Francijas pārākumu.

Ceturtdaļfinālā iekļuvis arī Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kurš ar 6-4, 7-6 uzvarēja Gruzijas tenisa zvaigzni Nikolozu Basilašvili, kā arī francūzis Žeremijs Šardī, kurš ar 7-6, 4-6, 6-1 pārspēja britu Liamu Broudiju.

Trešo kārtu trešdien pārvarēja arī OKR pārstāvis Karens Hačanovs, kurš ar 6-1, 2-6, 6-1 uzvarēja argentīnieti Djego Švarcmanu.

Sieviešu vienspēļu pusfinālā iekļuvusi ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura turnīrā izsēta ar ceturto numuru. Viņa ir pēdējā no galvenajām favorīttēm, kas turpina cīņu par olimpiskajām medaļām. Trešdien viņa ar 6-4, 6-4 pārspēja Kamilu Džordži no Itālijas.

Par vietu finālā ukrainiete cīnīsies ar čehieti Markētu Vondroušovu, kura ceturtdaļfinālā pārspēja Japānas tenisa zvaigzni Naomi Osaku.

Trešdien ceturtdaļfinālā Vondroušova pirmajā setā ar 6-3 uzvarēja spānieti Paulu Badosu. Pēc tam pretiniece paziņoja, ka veselības problēmu dēļ neturpinās spēli, un kortus atstāja ratiņkrēslā. Vēlāk spāņu sportiste paziņoja, ka guvusi saules dūrienu.

Tāpat trešdien sieviešu vienspēļu pusfinālā iekļuva ar devīto numuru izsētā Šveices tenisiste Belinda Benčiča, kura ar 6-0, 3-6, 6-3 uzvarēja OKR pārstāvi Anastasiju Pavļučenkovu, un ar 15.numuru izsētā Jeļena Ribakina no Kazahstānas, kura ar 7-5, 6-1 pieveica spānieti Garvinji Mugurusu.

Olimpisko spēļu tenisa turnīrs turpināsies līdz 1.augustam.