foto: action press/ Vida Press
Pēc pirmās dienas Ķīnai Tokijas olimpiskajās spēlēs ir visvairāk medaļu
Citi sporta veidi
2021. gada 24. jūlijs, 17:52

Pēc pirmās dienas Ķīnai Tokijas olimpiskajās spēlēs ir visvairāk medaļu

Jauns.lv / LETA

Pirmo sacensību dienu Tokijas olimpiskajās spēlēs kā medaļām bagātākā pabeidza Ķīna, kuras kontā ir trīs zelta un viena bronzas medaļa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ķīna izvirzījusies medaļām bagātāko valstu pirmajā ailītē pēc uzvaras sestdien sieviešu sacensībās paukošanā ar špagu, šaušanā sievietēm ar gaisa šauteni desmit metru distancē un svarcelšanā sievietēm 49 kilogramu svara kategorijā.

Vienīgā bronza sporta lielvalstij tika vīriešu sacensībās šaušanā ar gaisa pistoli desmit metru distancē.

Otro vietu ar vienu zelta un vienu sudraba medaļu medaļu tabulā dala Japāna, par kuras panākumiem džudo jau ziņots, un Itālija. Itāļiem tika uzvara vīriešu sacensībās teikvando svara kategorijā līdz 58 kilogramiem, kā arī sudrabs vīriešu paukošanas sacensībās ar zobenu.

Vairāk nekā vienu medaļu pēc pirmās dienas izcīnījusi Dienvidkoreja, kurai bez zelta jaukto komandu sacensībās loka šaušanā ir arī divas bronzas medaļas, kā arī Serbija un Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda, kurām ir pa vienai sudraba un vienai bronzas medaļai.

Pavisam 28 valstis jau var lepoties ar izcīnītu medaļu šā gada olimpiskajās spēlēs. Viņu vidū ir arī Igaunija, kurai bronzas medaļu izcīnīja Katrīna Lehisa sacensībās paukošanā ar špagu.

Sestdien spēlēs tika sadalīti 11 medaļu komplekti šaušanā, šosejas riteņbraukšanā, paukošanā, džudo, loka šaušanā, teikvando un svarcelšanā.

Olimpiskās spēles norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Tokijā no 24.augusta līdz 5.septembrim norisināsies paralimpiskās spēles.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās