foto: AFP/Scanpix
Plūdu izpostītajā Kēnigszē trasē tuvākajā laikā sacensības nav gaidāmas
Kēnigszē trase varētu tikt atjaunota līdz 2022. gada oktobrim.
Citi sporta veidi
2021. gada 22. jūlijs, 15:02

Plūdu izpostītajā Kēnigszē trasē tuvākajā laikā sacensības nav gaidāmas

Jauns.lv / LETA

Plūdu izpostītās Kēnigszē trases vietā 2021./2022. gada sezonas Pasaules kausa (PK) sesto posmu uzņems Vinterberga, informē Starptautiskās Kamaniņu sporta federācija (FIL).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Vācijā notikušie plūdi krietni sabojājuši Kēnigszē trases infrastruktūra, kā dēļ nākamajā sezonā tur nevarēs norisināties sacensības. Trase varētu tikt atjaunota līdz 2022. gada oktobrim.

Šausminošie skati no plūdu izpostītās Kēnigszē trases

Plūdos Vācijas dienvidos smagi postījumi nodarīti Kēnigszē kamaniņu un bobsleja trasei. Tur sacensības nevarēs notikt vismaz vienu gadu. Vācijas Bobsleja ...

gallery icon
42

Trase uz robežas ar Austriju ir tapusi 1968. gadā kā pasaulē pirmā mākslīgā bobsleja, kamaniņu sporta un skeletona trase pasaulē.

Pasaules kausa posmam Kēnigszē trasē bija jānotiek 2022. gada pirmajās dienās, bet tagad tas piešķirts Vinterbergai. Šajā trasē janvāra beigās norisināsies arī vēsturē pirmais pasaules čempionāts sieviešu divnieku ekipāžām.

Sezona sāksies 20./21. novembrī, kad sportisti spēkosies 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu trasē Jaņcinā, kamaniņu sportistiem pirmo reizi sacensību režīmā iemēģinot Olimpiādes ledusreni.

Pēc tam atlēti dosies uz Ziemeļameriku, kur aizvadīs divus posmus - 27./28. novembrī Vistleras trasē Kanādā un 4./5. decembrī Pārksitijas vai Leikplesidas trasē, ASV. Turpinājumā kamaniņu braucēji pārcelsies uz Eiropu, kur 11./12.decembrī būs posms Altenbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk - Insbrukā, Austrijā.

Jau 2022. gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16. janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23. janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10. februārim, kad Jaņcinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

Covid-19 pandēmijas dēļ 2020./2021.gada Pasaules kausa sezona noritēja tikai Eiropā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās