foto: Ekrānuzņēmums no ESPN Youtube video.
"Prokops ir neizsakāmi drosmīgs," - par NHL pirmo atklāti homoseksuālo spēlētāju priecājas soctīklotāji
Nacionālās hokeja līgas (NHL) Nešvilas "Predators" komandas izvēlētais kanādiešu aizsargs Lūks Prokops kļuvis par pirmo hokejistu līgas vēsturē, kurš atzinies, ka ir homoseksuāls.
Hokejs
2021. gada 20. jūlijs, 13:30

"Prokops ir neizsakāmi drosmīgs," - par NHL pirmo atklāti homoseksuālo spēlētāju priecājas soctīklotāji

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Nešvilas "Predators" komandas izvēlētais kanādiešu aizsargs Lūks Prokops kļuvis par pirmo hokejistu līgas vēsturē, kurš atzinies, ka ir homoseksuāls. Viņš paziņojumu publicējis savos soctīklos, un ļaudīm ir ko teikt.

Hokejists Dilans DeMelo cer, ka šis paziņojums iedvesmos ikvienu būt viņiem pašiem. “Lūk, tu esi iedvesmojošs. Cerams, ka man drīzumā būs tas gods spēlēt ar tevi vienā laukumā.”

“Hokeja kultūra ir ļoti toksiska, un Prokops ir neizsakāmi drosmīgs,” tvīto kāda Anna. “Novēlu viņam tikai to labāko. Gribu viņu samīļot.”

Tviterists Martins paziņojis, ka, ja nu kādam ienāk prātā pateikt kaut ko sliktu par Prokopa lēmumu “iznākt no skapja”, viņš hokejistu aizstāvēs, kā vien varēs.

Par Prokopa ļaušanos “pilnībā realizēties savai personībai visā tās krāšņumā” priecājas Didzis.

“Ir 2021. gads, un viņš ir pirmais NHL spēlētājs, kas atzinis, ka ir gejs. Cik ļoti šis sports ir homofobisks, ja spēlētāji tiek saukti par “drosmīgiem” tikai tāpēc, ka paziņo šo?” prāto kāds tviterists. “Šis patiešām parāda to, kāda patiesībā ir hokeja kultūra un pati NHL.”

Arī cits tviterists domā, ka 21. gadsimtā šādam paziņojumam nevajadzētu būt tik revolucionāram. “NHL un citām profesionālajām sporta līgām būtu jāiedrošina saviem spēlētājiem būt atklāti homoseksuāliem, jo viņi iedvesmo ļoti daudzus jaunus cilvēkus. NHL, padarīsim pasauli labāku!”

Tomass cer, ka drīzumā vairs nebūs nepieciešamības cilvēkiem rakstīt preses ziņojumus par savu seksualitāti.

“Stoney” savā “Twitter” profilā izrāda prieku par jaunumiem. “Mans dēls mīl hokeju, un zinot, ka kāds no spēlētājiem ir daļa no LGBTQ komūnas, viņam nozīmē ļoti daudz. Es ceru, ka tev no apkārtējiem būs daudz atbalsta un mīlestības.”

“Man ir ļoti liels prieks par tevi! Atceries, ka uz vienu nejauku cilvēku ir bars kvīru hokeja fanu, kas tevi aizstāvēs!”

Kad kāds tviterotājs par jaunumiem paziņojis, ka viņam ir vienalga un ka tā ir tikai paša Prokopa darīšana, NHL savā “Twitter” profilā atbildējusi: “Mūsu mērķis ir nestāties ceļā attīstībai un iekļautībai.”