foto: Zane Bitere/LETA
Volejbolists Šmits nākamsezon spēlēs Somijas klubā Raisio "Loimu"
Latvijas vīriešu volejbola izlases spēlētājs Kristaps Šmits.
Citi sporta veidi
2021. gada 20. jūlijs, 11:59

Volejbolists Šmits nākamsezon spēlēs Somijas klubā Raisio "Loimu"

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases otrā tempa uzbrucējs ir vienojies par līgumu ar Somijas augstākās līgas klubu Raisio "Loimu", kurā pavadīs nākamo sezonu, portālu Jauns.lv informēja Latvijas Volejbola federācija (LVF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

23 gadus vecais Šmits iepriekšējā sezonā spēlēja Jēkabpils "Lūšu" komandā, bet pirms tam viņš bija "Limbaži"/MSĢ vienības spēlētājs.

"Loimu" iepriekšējā sezonā palika pēdējā vietā virslīgā, 18 spēlēs svinot tikai vienu uzvaru. Šosezon "Loimu" būs jauns treneris no Spānijas Aitors Barreross.

Iepriekšējā sezona, viņaprāt, "Lūšu" sastāvā bija gandrīz perfekta. "Latvijas čempionātā uzvarējām pēc divu spēļu deficīta, bet Baltijas līgā pusfinālā pret "Saaremaa" varējām nospēlēt labāk. Nebijām pārliecināti par saviem spēkiem," LVF citē Šmita teikto.

Šobrīd visas otrā tempa uzbrucēja domas ir izlasē. Eiropas Zelta līgā gan neizdevās tikt pie kādas uzvaras, taču volejbolists redz arī pozitīvo

"Treneris Avo Kēls mēģināja rotēt ar sastāvu, atrast labāko variantu, laida laukumā visus. Viņš gribēja paskatīties, kurš nākotnē varētu nospēlēt labāk. Tie bija spēcīgi pretinieki. Mums bija iespējas uzvarēt, bet zaudējām setu galotnēs," secina Šmits.

Viņš piemin servju uzņemšanu, kurā trūka pārliecības, taču pats ar katru spēli jutās labāk.

"Pluss bija tas, ka ar cēlāju Edvīnu Skrūderu bijām saspēlējušies klubā. Bija pārliecība, ka viņš labi piespēlēs. Liepājā gan beigās pietrūka spēka. Igaunijā bija daudzmaz labi," saka Laura Iecelnieka audzēknis MSĢ.

2018. gadā Šmits kopā ar Mihailu Samoilovu Jūrmalā izcīnīja zelta medaļu Eiropas U-22 čempionātā pludmales volejbolā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās