foto: Chuck Myers/Sipa USA/ Vida Press
"Liepājai" pievienojas MLS spēlējis brazīliešu aizsargs; Beļakovičs oficiāli pamet "Spartaku"
Markīņuss Pedrozu (pa kreisi) Vašingtonas "United" rindās.
Futbols
2021. gada 20. jūlijs, 11:06

"Liepājai" pievienojas MLS spēlējis brazīliešu aizsargs; Beļakovičs oficiāli pamet "Spartaku"

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola virslīgas komanda "Liepāja" pastiprinājusi sastāvu ar brazīliešu kreisās malas aizsargu Markīņusu Pedrozu, informē klubs.

Iepriekšējo sezonu 27 gadus vecais Pedrozu iesāka Bulgārijas klubā Plovdivas "Botev", bet pavasarī uzspēlēja arī Rumānijas vienībā Konstancas "Viitorul".

2018./2019. gadā Pedrozu spēlēja Ziemaļamerikas futbola līgā (MLS), kur pārstāvēja "Dallas" un Vašingtonas "United" komandas.

Pirms tam brazīliešu futbolists atradās dzimtā Floriānopolisas "Figueirense" kluba paspārnē. No 2013. līdz 2017.gadam viņš daļu no savas karjeras pavadīja īrē ne tikai Brazīlijas komandās, bet arī tādos zināmos Eiropas klubos kā Budapeštas "Ferencvaros" un "Gaziantepspor".

"Liepāja" virslīgas kopvērtējuma tabulā ieņem ceturto vietu, bet pirmais trijnieks ir desmit punktu attālumā. Šonedēļ liepājnieki turpinās dalību UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā, aizvadot pirmo spēli pret Sofijas CSKA.

Tikmēr iepriekšējo divu sezonu Jūrmalas "Spartaka" līderis Nemanja Belakovičs karjeru turpinās Austrijas futbola bundeslīgas komandā "TSV Hartberg", informē klubs.

24 gadus vecais serbu uzbrucējs Latvijas virslīgas 2021.gada sezonas sākumā bija "Spartaka" pieteikumā, bet viņš nebija kopā ar komandu un nepiedalījās nevienā mačā. Šovasar viņš atrādījās Krievijas premjerlīgas klubam Maskavas "Lokomotiv".

Belakovičs iepriekšējās divās virslīgas sezonās laukumā devās 54 spēlēs, kurās guva 26 vārus un atdeva 12 rezultatīvas piespēles.

Pirms pievienošanās "Spartakam" Belakovičs divas sezonas spēlēja Serbijas klubā "Čukarički". Viņš līdzšinējās karjeras laikā spēlējis arī Horvātijā.

Belakovičs ar "TSV Hartberg" noslēdzis līgumu uz nākamajām divām sezonām. Iepriekšējā bundeslīgas sezonā šī vienība ieņēma septīto vietu.