foto: Juris Rozenbergs
Olimpiskā kustība aizsāk jaunu tradīciju: Latvijai atklāšanas ceremonijā būs vēl viens karognesējs
Latvijas olimpiskais karognesējs Agnis Čavars.
Citi sporta veidi
2021. gada 17. jūlijs, 18:54

Olimpiskā kustība aizsāk jaunu tradīciju: Latvijai atklāšanas ceremonijā būs vēl viens karognesējs

Jauns.lv

Sekojot dzimuma līdztiesības principam un ievērojot to, Tokijas Olimpiskajās spēlēs olimpiskā kustība aizsāk jaunu tradīciju - atklāšanas ceremonijā katras valsts karogus nesīs divi karognesēji – sieviete un vīrietis, portālu Jauns.lv informēja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Pirms šī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma jau tika ziņots, ka Latvijas karoga ienešana Tokijas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā uzticēta 3x3 basketbola komandas kapteinim Agnim Čavaram. Nu viņam pievienosies viena no titulētākajām sportistēm Latvijas komandā - tenisiste Aļona Ostapenko.

Tenisiste Aļona Ostapenko dodas uz Tokijas olimpiskajām spēlēm

Ostapenko savu tenisa karjeru mērķtiecīgi attīsta jau no junioru vecuma, piedaloties daudzos starptautiskos turnīros un 2014.gadā Vimbldonas čempionātā uzvarot vienspēlēs ...

gallery icon
53

Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītājs Kārlis Lejnieks izceļ, ka Ostapenko ir spilgts piemērs visiem olimpiešiem un Latvijas sabiedrībai kopumā: "Uz Tokiju dodas jauna, mērķtiecīga un pārliecināta komanda. Tieši tā varu raksturot titulētāko sportisti mūsu komandā "Tokija 2020" - Aļonu Ostapenko -, kas ar savu neatlaidību, mērķtiecību, dažreiz pat spītu ir pierādījusi, ka Latvijā ir spoži sporta talanti, kas ar savu darbu un sniegumu sacensībās iedvesmo Latvijas sabiedrību lepoties par valsti un tās talantiem. Sportiskie sasniegumi un ieguldījums sporta veida attīstībā, tā popularizēšanā, sportistes neatlaidība savu mērķu sasniegšanā un lepnums par savu valsti bija tā motivācija, lai tieši Aļonai uzticētu ienest Latvijas karogu Tokijas stadionā līdzās karognesējam Agnim Čavaram," norāda Lejnieks.

Pirmie Latvijas olimpieši izlido uz Tokiju

Piektdien lidojuma reisā uz Tokiju sēdās Latvijas delegācijā iekļautā 3x3 basketbola komanda, pludmales volejbolisti, kā arī vienīgā šaušanas sporta pārstāve ...

gallery icon
115

Aļona Ostapenko savu tenisistes karjeru mērķtiecīgi attīsta jau no junioru vecuma, piedaloties dažādos starptautiskos turnīros. Viņa 2014. gadā kļuva par Vimbldonas čempionāta uzvarētāju vienspēlēs starp juniorēm. Kopš 2015. gada tenisiste spēlē tikai pieaugušo sacensībās, un 2015. gada rudenī pirmo reizi karjerā iekļuva pasaules ranga TOP100. Tenisiste ir izcīnījusi četrus WTA  raudzes titulus, tai skaitā 2017. gadā uzvarot Francijas atklātajā čempionātā ("Roland Garros") sieviešu vienspēļu turnīrā. Pašlaik viņa WTA rangā ieņem 30. vietu.
Jau no 14 gadu vecuma Ostapenko ir Latvijas tenisa izlasē.

Latvijas olimpieši VIP terminālī gaida lidmašīnu uz Tokiju

Piektdien lidojuma reisā uz Tokiju sēdās Latvijas delegācijā iekļautā 3x3 basketbola komanda, pludmales volejbolisti, kā arī vienīgā šaušanas sporta pārstāve ...

gallery icon
32

Aļonai Ostapenko šī ir jau otrā reize, kad viņa tiek nominēta kā karognesēja - viņa valsts karogu stadionā ienesa arī 2014. gadā, kad tika atklātas Pasaules jaunatnes vasaras olimpiskās spēles Ķīnas pilsētā Naņdzjinā. Šajās spēlēs Aļona izcīnīja bronzas medaļu sieviešu dubultspēlē. 

Jauns.lv jau vēstīja, ka 5. jūlijā svinīgā gaisotnē Esplanādes parkā pie pieminekļa Oskaram Kalpakam tika prezentēta Latvijas olimpiskā komanda Tokijas spēlēm, ar Valsts prezidenta Egila Levita dalību paziņojot, ka Latvijas karogu Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs 3x3 basketbola komandas kapteinis Agnis Čavars.

Svinīgā pasākumā nosauc Latvijas Olimpiskās komandas karognesēju

Svinīgā gaisotnē Esplanādes parkā pie pieminekļa Oskaram Kalpakam pretī Latvijas Olimpiskajai komitejai tika prezentēta Latvijas Olimpiskā komanda "Tokija 2020" startam ...

gallery icon
228

Latvijas 3x3 basketbola izlase pēdējo gadu laikā ir bijusi viena no pasaules spēcīgākajām komandām. Pasaules tūrē 2018.gadā tā ierindojās otrajā vietā, 2019.gadā - trešajā vietā, bet 2020.gadā uzvarēja. Čavara un viņa komandas biedru mērķis Tokijas olimpiskajās spēlēs ir cīņa par medaļām.

"Savā un savas komandas vārdā varu teikt, ka kļūt par Latvijas komandas karognesēju olimpiskajās spēlēs Tokijā jebkuram sportistam un Latvijas patriotam ir visaugstākais novērtējums, ko jūs man šodien sniedzat," pēc lēmuma paziņošanas teica Čavars.

Aļona Ostapenko pozē ar "Roland Garros" uzvarētājas balvu

Latvijas sportiste Aļona Ostapenko, kura sestdien sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā, svētdien piedalījās oficiālajā uzvarētājas fotosesijā.

gallery icon
43

"Vēlos teikt lielu paldies, ka esat pamanījuši mūsu smago darbu un novērtējat arī panākumus. Ir liels gods atrasties starp sportistiem, kuri vairo Latvijai sportotgribētājus un līdzjutējus. Mēs esam piemērs, ka ar smagu darbu, ģimenes atbalstu, draudzību un spītīgu mērķtiecību tu vari sasniegt visu," saņemot karogu, teica Čavars.

Līdzjutēji lidostā sagaida Latvijas tenisa varoni Ostapenko

gallery icon
47

"Čavars ir spēcīgās un aizrautīgās 3x3 basketbola komandas izveidotājs un kapteinis. Lielā mērā pateicoties viņa aizrautībai un ticībai īstenot savu sapni, Latvijas komanda izcīnīja vietu Tokijas spēlēs, kurā 3x3 basketbols debitēs kā jauna disciplīna," sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Tokijā Kārlis Lejnieks.

"Šīs olimpiskās spēles būs pavisam jauna pieredze daudziem - sportistiem, atbalsta personālam, arī skatītājiem. Komandas sajūtai, kas dod spēku un iedvesmo, šogad būs liela nozīme. Tādēļ mums, Latvijas olimpiskajai saimei, tieši Čavars - kapteinis ar pieredzi komandas ķīmijā - bija vispiemērotākā kandidatūra visas Latvijas komandas pārstāvēšanai Tokijā," izvēli komentēja Lejnieks.

Olimpisko un paralimpisko spēļu ciemats Tokijā

gallery icon
29