Citi sporta veidi
2021. gada 14. jūlijs, 13:35

Klajā nāk dokumentālā filma par latviešu riteņbraukšanas spīdekli Tomu Skujiņu

Jauns.lv

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" šodien rīkoja tiešsaistes pasākumu, kurā skatītāji tika iepazīstināti ar vietējā satura ražotāja "Tet studio" un režisora Roberta Vīksnes veidoto dokumentālo filmu par riteņbraucēju Tomu Skujiņu.

Pasākumā varēja uzzināt arī par Tokijas olimpisko spēļu aktualitātēm un to skatīšanās iespējām televīzijas sporta kanālos izklaides platformā "Tet+", kā arī uzņēmums informēja par fiziskām aktivitātēm, kas olimpisko spēļu laikā noritēs Rīgas parkos.

Prezentē filmu par latviešu riteņbraukšanas spīdekli Tomu Skujiņu

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" šodien rīkoja tiešsaistes pasākumu, kurā skatītāji tika iepazīstināti ar vietējā satura ražotāja "Tet studio" un režisora ...

gallery icon
99

Dokumentālās filmas varonis Toms Skujiņš patlaban piedalās prestižajās daudzdienu sacensībās "Tour de France" un notikumam pieslēdzās attālināti.

Klātienē “iepazīšanos” ar filmu apmeklēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers, Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs un Olimpiskās delegācijas vadītājs Kārlis Lejnieks, Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, kā arī vieglatlēte Sindija Bukša.

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" vienības otrdien daudzdienu sacensību "Tour de France" 16. posmā, kas bija kāpumiem bagāts, izcīnīja augsto septīto vietu.

Pirmdien sportistiem bija atpūta, bet otrdien nācās mērot 169 kilometrus garu posmu ar četriem kategorizētajiem kāpumiem. Šis bija otrais no četriem Pireneju kalnu posmiem.

Etapu visātrāk veica austrietis Patriks Konrāds "Bora - hansgrohe". Viņš finišu sasniedza pēc četrām stundām vienas minūtes un 59 sekundēm. 42 sekundes zaudēja sekotāju grupa, kurā bija otrās un trešās vietas ieguvēji Sonijs Kolbrelli no Itālijas ("Bahrain - Victorious") un austrālietis Maikls Metjūss ("BikeExchange").

Skujiņš bija pirmais aiz nelielās sekotāju grupas, tai zaudējot trīs sekundes, bet no līdera iepalika par 45 sekundēm. Viņš izcīnīja augsto septīto vietu, kas šogad tūrē sportistam ir labākais sniegums.

Kopvērtējuma līderis slovēnis Tadejs Pogačars (UAE) uzvarētājam zaudēja 13 minūtes un 49 sekundes, kas ļāva ieņemt 14. pozīciju. Vietu augstāk bija kopvērtējumā tālu neesošais ekvadorietis Ričards Karapass ("Ineos Grenadiers"), kamēr kolumbietis Rigoverto Urāns ("EF Education - Nippo") ieņēma 17. pozīciju.

Viens no "Trek-Segafredo" līderiem itālis Vinčenco Nibali šajā posmā uz starta neizgāja un izstājās no tūres. Viņš kopvērtējumā pirms 16. posma ieņēma 33. vietu, kas starp "Trek-Segafredo" pārstāvjiem bija trešais labākais rezultāts.