foto: EPA/Scanpix
FOTO: fani Itālijā ar neviltotu prieku sagaida mājās Eiropas čempionus
Itālijā fani pēc fināla devās ielās no Milānas līdz Palermo, lai svētdienas vakarā svinētu triumfu, atmetot domas par pandēmiju.
Futbols
2021. gada 12. jūlijs, 21:56

FOTO: fani Itālijā ar neviltotu prieku sagaida mājās Eiropas čempionus

Jauns.lv / LETA

Itālijas futbola izlases spēlētāji pirmdien ar uzvaru atgriezās mājās no Eiropas čempionāta futbolā, kura finālā viņi pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja Angliju.

Itālija kontinenta meistarsacīkstēs uzvarēja pēc 53 gadu pārtraukuma.

Itālijas futbolisti pēc uzvaras Eiropas čempionātā atgriežas mājās

Itālijas futbola izlases spēlētāji pirmdien ar uzvaru atgriezās mājās no Eiropas čempionāta futbolā, kura finālā viņi pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja ...

gallery icon
22

Jau ziņots, ka Eiropas čempionāta finālā svētdien Vemblija stadionā Londonā Itālijas izlase pēcspēles sitienos uzvarēja Angliju.

Itālija pārspēja Angliju ar 1:1 (1:0, 0:1, 11 m - 3:2).

Itālijas izlase Eiropas čempionāta finālā Londonā uzvar Anglijas futbolistus

Anglijas un Itālijas futbola izlašu spēlē svētdien Eiropas čempionāta finālā Londonā pēcspēles sitienos Itālija uzvarēja Angliju. Itālija pārspēja Angliju ar ...

gallery icon
40

Vārtus Anglijai guva Lūks Šovs, Itālijai - Leonardo Bonuči.

Pēcspēles sitienos Itālijai precīzi bija Domeniko Berardi, Leonardo Bonuči un Federiko Bernadeski, bet Anglijai - Harijs Keins un Herijs Magvairs.

Savus sitienus nespēja realizēt Andrea Beloti un Žoržinju Itālijas rindās, kā arī angļi Markuss Rešfords, Džeidons Sančo un Bukajo Saka.

Itālijas komandas lidmašīna piezemējās Romas lidostā tikai dažas stundas pēc uzvaras Londonā. Komandas kapteinis 36 gadus vecais Džordžo Kjellīni un treneris Roberto Mančīni atrādīja prestižo trofeju.

Apmēram 200 līdzjutēju, kuri bija agri cēlušies vai vēl nebija gājuši gulēt, sveica "Azzurri" ar atgriešanos Itālijas galvaspilsētā un skandēja "Mēs esam Eiropas čempioni".

Ņemot vērā koronavīrusa pandēmiju, uzvaras parāde netika plānota. Tā vietā pēc dažām stundām viesnīcā vienība piedalījās ceremonijā valsts prezidenta Serdžo Matarellas pilī, kurš pats bija Vemblija stadionā svētdienas mačā.

"Mēs esam priecīgi, ka pēc tik grūta perioda esam devuši prieku un cerību itāļiem," žurnālistiem sacīja Mančīni.

Itāliešu panākums Mančīni vadībā ir vēl ievērojamāks, ja ņem vērā, ka komandai neizdevās kvalificēties 2018.gada pasaules čempionātam Krievijā.

Itālijā fani pēc fināla devās ielās no Milānas līdz Palermo, lai svētdienas vakarā svinētu triumfu, atmetot domas par pandēmiju.

Savukārt pēc spēles Vemblija stadionā atmosfēra bija nokaitēta, un sociālajos tīklos ievietotie materiāli rādīja, ka simtiem līdzjutēju cīnās, lai tiktu garām stadiona darbinieku un policijas rindām.

Parādījās arī video, kurā bija redzamas vardarbīgas fanu sadursmes pašā Vemblijā.

Londonas policija ziņo, ka veikti 49 aresti un fināla laikā ievainoti 19 policijas darbinieki.

Atgriežoties Romā, Kjellīni pirmdien veltīja uzvaru Itālijas līdzjutējiem un bijušajam Itālijas un Florences "Fiorentina" aizsargam Davidem Astori, kurš 31 gada vecumā 2018.gadā mira pēc sirdsdarbības apstāšanās pirms Itālijas līgas mača.

"Mēs neesam šeit tāpēc, ka iesitām par vienu soda sitienu vairāk, bet tāpēc, ka ticējām draudzības vērtībām," viņš teica. "Šis panākums ir kopēja uzvara. Šī saikne lika mums justies kā Itālijas brāļiem, lai kopīgi atbildētu aicinājumam."

Itālijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīrā:

vārtsargi: Džanluidži Donnarumma ("AC Milan"), Alekss Merets ("Napoli"), Salvatore Sirigu ("Torino");

aizsargi: Frančesko Ačerbi (Romas "Lazio"), Alesandro Bastoni (Milānas "Inter"), Leonardo Bonuči, Džordžo Kjellīni (abi - Turīnas "Juventus"), Džovanni di Lorenco ("Napoli"), Emersons (Londonas "Chelsea", Anglija), Alesandro Florenci (Parīzes "Saint-Germain", Francija), Leonardo Spinacola ("AS Roma"), Rafaels Tolojs (Bergāmo "Atalanta");

pussargi: Nikolo Barella (Milānas "Inter"), Gaetāno Kastrovilli (Florences "Fiorentina"), Manuels Lokatelli ("Sassuolo"), Mateo Pesina (Bergāmo "Atalanta"), Marko Verati (Parīzes "Saint-Germain", Francija), Brians Kristante ("AS Roma"), Federiko Kjēza, Federiko Bernadeski (abi - Turīnas "Juventus"), Žoržinju (Londonas "Chelsea");

uzbrucēji: Andrea Beloti ("Torino"), Domeniko Berardi, Džakomo Raspadori (abi - "Sassuolo"), Čiro Immobile (Romas "Lazio"), Lorenco Insinje ("Napoli").