foto: Ekrānuzņēmums / REUTERS/SCANPIX
Neapdomīga fane ar plakātu izraisa masu avāriju "Tour de France" sacīkstēs
Citi sporta veidi
2021. gada 27. jūnijs, 18:45

Neapdomīga fane ar plakātu izraisa masu avāriju "Tour de France" sacīkstēs

Jauns.lv

Sestdien aizvadīts prestižo daudzdienu sacensību "Tour de France" pirmais posms, kas aizritējis ar nopietnu incidentu. Sacensību organizatori paziņojuši par plāniem sūdzēt tiesā kādu sievieti, kuras neapdomīgās rīcības dēļ sacensību laikā masveidā saskrējušies un krituši vairāki riteņbraucēji.

Riteņbraucēji daudzdienu tūri sestdien atklāja ar 197,8 kilometru garu posmu, kura starts bija Francijas pilsētā Brestā.

45 kilometrus pirms finiša kāda malā stāvoša sieviete, neatlaidīgi cenšoties televīzijas kamerām parādīt no kartona radītu plakātu ar uzrakstu, piegājusi priekšā riteņbraucēju baram, kas strauji tuvojās.

Sāpīgie kritieni "Tour de France" pirmajā posmā

gallery icon
15

Ar līdzjutēju pirmais sadūrās vācu riteņbraucējs Tonijs Martins, tālāk sekojot domino efektam un krītot krietnam pulkam sportistu. Kopumā kritienu piedzīvoja ap 60 sportistu.

Sacensības uz piecām minūtēm tika apturētas. Kritiena dēļ no sacensībām izstājās tikai vācietis Jaša Suterlins.

Uz kartona esot bijis sveiciens vecvecākiem.

Tūres organizatori gatavojas vērsties tiesā pret līdzjutēju, kura, kā ziņots, aizbēgusi no notikuma vietas un joprojām nav atrasta.

"Mēs iesūdzēsim tiesā šo sievieti, kura uzvedās tik slikti," ziņu aģentūrai AFP sacīja pasākuma organizatori. "Mēs to darīsim, lai niecīgā daļa cilvēku, kas šādi uzvedas, nebojātu visiem pasākumu."

7,8 kilometrus pirms finiša avarēja vēl 40 riteņbraucēji, taču visi vēlāk varēja turpināt posmu.