foto: Instagram / Laura Ikauniece
Ikauniece: šodien ir skumja diena
Citi sporta veidi
2021. gada 14. jūnijs, 18:45

Ikauniece: šodien ir skumja diena

Jauns.lv

Pēc paziņojuma, ka Latvijas daudzcīņniece Laura Ikauniece nestartēs šovasar gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs, sportiste sociālajos tīklos dalījusies ar plašāku informāciju par savu veselības stāvokli.

"Šodien ir skumja diena, kas šobrīd liek pieņemt sāpīgāko karjeras lēmumu. Pēc ļoti smagiem diviem treniņu gadiem, ejot pretī olimpiskajām spēlēm, esmu arī izgājusi cauri trīs smagām operācijām un rehabilitācijas procesam," sociālajā vietnē "Instagram" raksta Ikauniece.

Viņa teic, ka pēdējais gads nav ļāvis sasniegt tos mērķus, kurus viņa bija sev izvirzījusi. "Mans ķermenis neļauj trenēties un startēt, domājot par augstākajiem rezultātiem. Mans rehabilitācijas process neatļauj pilnvērtīgi aizvadīt treniņus un sagatavoties Tokijas olimpiskajām spēlēm. Tāpēc kopīgi pieņemtais - smagais, taču pamatotais lēmums ar LOV vadītāju Līgu Cīruli un LOK ir nepiedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs."

Viņa pauž, ka šajā situācijā brauciens uz Tokiju būtu "tikai braukšanas pēc", kas liktu vilties olimpiskajai komitejai, Vieglatlētikas federācijai, atbalstītājiem un galvenokārt viņai pašai.

"Lēmums nav bijis viegls, bet šobrīd prioritāte ir atgūt veselību, kura man liek izvērtēt prioritātes un ar atbildību pret savu valsti startēt, kad pati spētu ar ķermeni un prātu nest godam savas valsts vārdu lielākajās sacensībās pasaulē," raksta sportiste.

Jau vēstījām, ka Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vadītāja un galvenā ārste Līga Cīrule Latvijas Radio šodien apstiprināja, ka sportiste nedosies uz olimpiskajām spēlēm.

Ikauniece ir 2015.gada pasaules čempionāta Pekinā bronzas medaļniece un 2012.gada Eiropas meistarsacīkšu sudraba ieguvēja.

Augstākā vieta olimpiskajās spēlēs ir 2016.gadā Riodežaneiro izcīnītā ceturtā pozīcija.

Ikauniecei pieder Latvijas rekords septiņcīņā (6815 punkti) un pieccīņā telpās (4701 punkti).

2015. un 2016.gadā vieglatlēte atzīta par Latvijas labāko sportisti.