foto: LETA
Kalvītis un Fāzels gandarīti, ka Rīgas "burbulī" nav bijuši Covid-19 gadījumi
Hokejs
2021. gada 6. jūnijs, 14:38

Kalvītis un Fāzels gandarīti, ka Rīgas "burbulī" nav bijuši Covid-19 gadījumi

Jauns.lv / LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis un Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels ir gandarīti, ka Rīgas "burbulī" nav bijuši Covid-19 gadījumi, svētdien notikušajā preses konferencē pauda abu organizāciju augstākās amatpersonas.

Svētdien "Arēnā Rīga" ar medaļu mačiem noslēgsies 2021.gada pasaules čempionāts.

Kalvītis atzīmēja, ka čempionāts ir veiksmīgi noorganizēts, neskatoties uz to, ka nebija daudz laika sagatavoties pilna turnīra uzņemšanai.

"Turnīra laikā netika konstatēts neviens Covid-19 gadījums. Rīkotāji ir apmierināti ar apstākļiem un viss bijis augstā līmenī. Ja nemaldos, pirmo reizi vēsturē turnīru izdevies sarīkot tik īsā laikā - aptuveni 110 dienās," teica Kalvītis.

Hokeja skatītāji ierodas uz Latvijas spēli

Spēli no "Arēnas Rīga" tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7). No šodienas pasaules čempionāta spēles var apmeklēt klātienē un šo ...

gallery icon
102

Sākot no grupu turnīra pēdējām spēlē, mačus klātienē var vērot skatītāji, taču apmeklējums ir bijis zems. Spēles klātienē var apmeklēt tikai Latvijas iedzīvotāji.

"Kad sākām gatavoties čempionātam, negaidījām, ka to varēs apmeklēt skatītāji. Ilgi gaidījām uz valdības lēmumu, lai varētu ielaist skatītāju tribīnēs. Taču pēc pozitīva lēmuma nonācām situācijā, kurā bija grūti izpildīt izvirzītās prasības skatītāju ielaišanai arēnās, tāpēc bija zema apmeklētība," skaidroja Kalvītis.

Fani pēc spēles ar Vāciju sagaida Latvijas izlases hokejistus

Latvijas hokeja izlase otrdien nespēja nodrošināt vietu Rīgā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Latvijas hokejisti "Arēnā Rīga" B apakšgrupas izšķirošajā, septītajā ...

gallery icon
95

Tikmēr Fāzels uzsvēra, ka organizācijai bijusi ļoti izaicinoša sezona, jo IIHF bija spiesta atcelt vairākus turnīrus.

"Rīgā sanāca veiksmīgi pielietot to pieredzi, ko uzkrājām U-20 un U-18 čempionātos. Tāpat mums bija arī politiski izaicinājumi," teica Fāzels.

Arī viņš bija sarūgtināts, ka mačus klātienē nevarēja apmeklēt skatītāji. "Katra biļete, ko esam pārdevuši, dod kādu ienākumu. Turnīram ir finansiāli zaudējumi, taču grūtāk ir pieņemt to, ka skatītāji nevar apmeklēt spēles. Runāsim ar saviem mārketinga partneriem un apdrošinātājiem, kā varēsim risināt šo situāciju.

Taču, kas attiecas uz pašu organizāciju, neesam sliktā finansiālā situācijā, ņemot vērā pēdējo gadu apstākļus," skaidroja Fāzels.

Viņš arī atklāja, ka IIHF ir pārrunās ar Nacionālo hokeja līgu (NHL) par tās spēlētāju iespējamu dalību 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Latvijas hokeja izlases spēlētāji sasveicinās ar faniem

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta trešajā spēlē izcīnīja uzvaru pret Itāliju, lai arī tiesneši mājiniekiem neieskaitīja divus vārtus. ...

gallery icon
53

"Domāju, ka lēmums varētu būt nākamajā nedēļā vai nedaudz vēlāk. Esam tuvu tam, lai vienotos, taču nekas vēl nav parakstīts, jo jāvienojas par niansēm. Taču uzsveram, ka nekas vēl nav parakstīts. Olimpiskajām spēlēm ir jābūt turnīram, kurā sacenšas paši labākie pret pašiem labākajiem. Ceram, ka tuvākajā laikā būs pozitīvas ziņas šajā jautājumā," stāstīja Fāzels.

Septembrī gaidāmajā kongresā Fāzels atstās savu amatu. Pagaidām uz prezidenta amatu pretendē vācietis Francs Raindls un čehs Petrs Bržīza, taču bijušajiem hokejistiem var pievienoties vēl kāds konkurents, jo kandidāti vēlētajiem amatiem var pieteikties līdz jūnija beigām.

Pasaules čempionāts Rīgā noslēgsies svētdien ar Kanādas un Somijas finālcīņu.

Pasaules čempionāts hokejā 2021: Somija pret Vāciju. Trešā trešdaļa

Jusi Olkinuora Somijas izlases vārtos atvairīja 27 no 28 metieniem, bet Matīass Nīderbergers tika galā ar 15 no 17 raidījumiem. ...

gallery icon
40

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.