foto: Edijs Pālens/LETA
Jauns.lv ekspertiem domas dalās: vai kanādieši ir pelnījuši kļūt par pasaules čempioniem
Vai Latvijas pieveiktā Kanāda kļūs par pasaules čempioniem?
Hokejs
2021. gada 6. jūnijs, 12:29

Jauns.lv ekspertiem domas dalās: vai kanādieši ir pelnījuši kļūt par pasaules čempioniem

Jauns.lv

Portāls Jauns.lv aptaujāja dažus hokeja ekspertus, lai noskaidrotu viņu viedokli arī par divām pēdējām spēlēm Rīgā notiekošajā pasaules čempionāta.

Hokeja fani noliek ziedus pie Kanādas vēstniecības

Pēc vēsturiskās Latvijas vīriešu hokeja izlases uzvaras pār Kanādu piektdien "Arēnā Rīga" 2021.gada pasaules čempionāta pirmajā spēlē, fanu pūļi devās ...

gallery icon

Jauns.lv palīgā sauca divus ilggadējus Latvijas valstsvienības aizsargus brāļus Krišjāni un Jēkabu Rēdlihus, kā arī portāla Jauns.lv sporta redaktoru Kristapu Saulīti. Cik precīzi viņi būs savās prognozēs par bronzas maču starp ASV un Vācijas izlasēm, kā arī ilgi gaidīto finālspēli starp Kanādu un Somiju.

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsardzības balsts Krišjānis Rēdlihs, kurš sagatavošanās posmā arī bija kopā ar valstsvienību, gribētu, lai pārsteigumi turpinātos, tomēr šoreiz tam nevajadzētu notikt: “Amerikāņi ir noteikti favorīti bronzas mačā, jo Vācijas izlase jau tā ir tikusi tālāk, nekā vairums no viņiem gaidīja. Lai gan no otras puses cīņā par bronzas medaļām tieši viņi būs vairāk motivēti, jo amerikāņi Rīgā ieradās noteikti ar domu, ka cīnīsies par zeltu. Tomēr paredzu, ka šoreiz amerikāņi izmantos savu meistarības pārākumu un tiks pie uzvaras. Tikmēr finālā uzskatu, ka kanādieši nav pelnījuši zeltu. Es personiski gribu, lai somi uzvar un ticu, ka tas tā arī notiks. Tas nozīmētu otro pasaules čempionu titulu pēc kārtas, bet tas nekas. Kanādieši, manuprāt, tiešām nav pelnījuši kļūt par pasaules čempioniem, jo viņi pārāk “izbraukuši” uz veiksmi un apstākļu sakritībām. Tam būtu jābeidzas”

Jēkabs Rēdlihs, kurš pēc profesionālā hokejista karjeras beigām, trenē jaunos hokejistus un ir “Kurbads” hokeja halles direktors mačā pret paredz, ka abi mači noslēgsies ar identisku rezultātu: “Paredzu, ka Ziemeļamerikas izlasēm šodien būs liela diena – vispirms amerikāņi pārspēs vāciešus ar 3:1, bet finālā kanādieši kļūs par pasaules čempioniem, uzvarot somus ar to pašu 3:1. Čempionāta laikā abas vienīgās izteikti uz NHL hokejistiem balstītās komandas ir uzņēmušas apgriezienus un tagad jau spēlē daudz sakarīgāk nekā sacensību sākumā. Tad nu sanāk, ka Latvijas izlase būs grupu turnīrā uzvarējusi pasaules čempionus.”

Tikmēr portāla Jauns.lv sporta redaktors Kristaps Saulītis sagaida visai atšķirīgu spēles gaitu abos mačos: "Bronzas cīņā varētu būt visai atklāta un rezultatīva spēle, kurā amerikāņi varētu izmantot savu meistarības pārākumu un tikt pie medaļām, uzvarot ar 4:2. Amerikāņi vienreiz jau šajā čempionātā atstāja vāciešus "sausā" šoreiz varētu būt nedaudz jautrāka spēle. Savukārt finālā daudz vārtu guvumus es nesagaidu. Disciplīna, spēka spēle, uz savu vārtu drošumu akcentēts hokejs, kurā ļoti komfortabli jūtas somi - paredzu 2:0, lai gan otro reizi čempionātā pieveikt kanādiešus noteikti nebūs viegli.