foto: Edijs Pālens/LETA
Jauns.lv eksperti sagaida aizraujošas cīņas visos ceturtdaļfinālos
Daudzi hokeja eksperti uzskata, ka tieši Krievijas Olimpiskās komitejas hokejisti varētu būt galvenie favorīti cīņā par zelta medaļām.
Hokejs
2021. gada 3. jūnijs, 15:38

Jauns.lv eksperti sagaida aizraujošas cīņas visos ceturtdaļfinālos

Jauns.lv / LETA

Portāls Jauns.lv aptaujāja dažus hokeja ekspertus, lai noskaidrotu viņu viedokli par visām četrām ceturtdaļfināla spēlēm.

Jauns.lv palīgā sauca divus ilggadējus Latvijas valstsvienības aizsargus brāļus Krišjāni un Jēkabu Rēdlihus, kā arī spēka sporta profesionāli Ivaru Cīruli. Viss trio ar mainīgām sekmēm izteica viedokļus par Latvijas izlases spēlēm šajā pasaules čempionātā. Mūsu hokejistiem meistarsacīkstes diemžēl noslēgušās ar 11. vietu, bet mēs ekspertiem jautājām, ko sagaidīt no ceturtdaļfināla mačiem.

Ceturtdaļfināla pāri:

Čehija - Somija

Krievijas Olimpiskā komiteja - Kanāda

ASV - Slovākija

Vācija - Šveice

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsardzības balsts Krišjānis Rēdlihs, kurš sagatavošanās posmā arī bija kopā ar Latvijas valstsvienību, ir drošs, ka mūs sagaida aizraujošas ceturtdaļfināla cīņas: “Pirmajā pārī priekšroku dotu čehiem, jo viņi ir kārtīga izslēgšanas spēļu komanda. Viņi labi māk spēlēt no aizsardzības un prot arī paši gūt vārtus. Pārī starp Krievijas Olimpisko komandu un Kanādu domāju, ka pārsteigumu nebūs un krievi būs pārāki. Viņi ir pierādījuši, ka ir laba un monolīta komanda, bet Kanāda spēlējusi kā pa viļņiem. Šveices un Vācijas pārī viennozīmīgi favorīti ir šveicieši, jo viņi gluži vienkārši ir daudz interesantāka komanda. Ja Latvija būtu Vācijas vietā, tad cīņa noteikti būtu interesantāka. Visbeidzot Slovākijas un ASV pārī favorīti noteikti ir amerikāņi, jo viņi šajā turnīrā ir pierādījuši, ka spēj spēlēt pārliecinoši, stabili (gluži kā krievi). Slovāki, protams, pacīnīsies, bet diez vai to spēs visa mača garumā. Par rezultātiem – domāju, ka Somija – Čehija un Kanāda – Krievijas Olimpiskā komanda mači būs mazrezultatīvi un ar mazu rezultāta starpība, tad abos pārējos pāros varētu būt vairāk vārtu guvumu.

Jēkabs Rēdlihs, kurš pēc profesionālā hokejista karjeras beigām, trenē jaunos hokejistus un ir “Kurbads” hokeja halles direktors atzīst, ka jau līdz šim pasaules čempionātā nav trūcis pārsteigumu: “Apskatoties šī Covid-19 čempionāta ceturtdaļfinālistus, jāsecina, ka tur trūkst ierastās šīs sacensību fāzes dalībnieces Zviedrijas, bet citu komandu iekļūšana astotniekā nav nemaz tik liels pārsteigums. Sacensību līdzšinējā gaita liek domāt, ka visi ceturtdaļfināli varētu būt līdzīgi un spēles gana aizraujošas. Somijas un Čehijas duelī es gaidu smagu somu uzvaru ar 2:1. Krievijas Olimpiskās komitejas komandas cīņā ar Kanādas izlasi es par favorītu uzskatu krievus. Viņi spēlē ļoti jaudīgi, arī kanādieši ir labi, bet krieviem būtu jāuzvar ar 3:1. Šveices cīņā pret Vāciju domāju, ka uzvarēs šveicieši ar 2:1, un visbeidzot amerikāņi uzvarēs slovākus ar 3:1.

Tikmēr spēka sporta profesionālis un entuziastisks ceļotājs Ivars Cīrulis norāda, ka, lai arī Latvijas izlasei čempionāts ir noslēdzies ārpus ceturtdaļfināla, gaidāmās spēles starp favorītiem būs aizraujošs hokejs: "Manuprāt Šveice-Vācija nospēlēs līdz 4:2. Šveice, jūtu, ir favorīti. ASV-Slovākija - 4:1, skaidrs, ka ASV izlase varētu būt galvas tiesu pārāka. Kanāda-KOK - šie hokejisti, protams, ir mūžīgie pretinieki, taču es teiktu, ka šogad KOK sastāvs ir favorīti. Varētu būt 2:1 KOK labā. Somija-Čehija... jāsaka, ka somi ir šī čempionāta favorīti manās acīs. Teikšu, ka nospēlēs 3:1, somiem uzvarot."