foto: LETA
Hārtlijs: nekad nevainošu zaudējumā spēlētājus, jo viņi atdeva sevi visu
Hokejs
2021. gada 1. jūnijs, 23:40

Hārtlijs: nekad nevainošu zaudējumā spēlētājus, jo viņi atdeva sevi visu

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases spēlētāji izšķirošajā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā atdeva sevi visu, pēcspēles preses konferencē pauda valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase otrdien nespēja nodrošināt vietu Rīgā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Latvijas hokejisti "Arēnā Rīga" B apakšgrupas izšķirošajā, septītajā spēlē ar rezultātu 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) zaudēja Vācijai, grupā ieņemot sesto vietu.

Latvija pret Vāciju. Trešā trešdaļa

Sešas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Latvijai vēl vienu vairākumu sarūpēja Renārs Krastenbergs. Latvijas spēlētāji vairākumā "apšaudīja" sāncenšu vārtus, ...

gallery icon
23

"Viena lieta, ko redzu katru gadu - smags darbs, ziedošanās un apņemšanās. Katrs gribēja spēlēt un ieguldīt sevi komandas sniegumā. Varbūt būtu bijušas kādas veiksmīgākas epizodes, spēle turpinātos pagarinājumā un mēs būtu ceturtdaļfinālā. Turnīra sākumā zaudējām punktus, kas mums daudz maksāja, taču tāda ir pasaules čempionāta burvība," preses konferencē stāstīja. 

Pēc mača viņš sarunā ar izlases hokejistiem teicis, ka ir lepns par komandu. 

Latvija pret Vāciju. Otrā trešdaļa

Otrā perioda sākumā mājinieki centās izprovocēt pretiniekus uz pārkāpumu, tomēr vācieši bija pietiekoši disciplinēti. Perioda piektajā minūtē pēc Vācijas izlases ...

gallery icon
38

"Nekad nevainošu zaudējumā spēlētājus, jo viņi atdeva sevi visu. Nešaubos, ka līdz ko hokejisti nonāks uz ledus, viņi cīnīsies. Šodien spēlējām pret pretinieku kas ir ātrāks un bija ar dažiem Nacionālās hokeja līgas spēlētājiem. Ar savu apņemšanos noslāpējām viņu ātrumu un spējām būt konkurētspējīgi," atzīmēja Hārtlijs.

Latvijas izlase čempionātu noslēdza ar pieticīgu vairākuma realizāciju.

Latvija pret Vāciju. Pirmā trešdaļa

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta B grupas izšķirošajā spēlē pēc pirmā perioda ar 0:2 zaudē Vācijai.

gallery icon
38

"Turnīra sākumā mums bija pāris metieni, pēc kuriem trāpījām pa stabiņu. Ripa būtu nonākusi vārtos, tas uzreiz vairotu mūsu pārliecību. Vairākuma izpildījums bija samērā labs, taču pietrūka pēdējā metiena," secināja treneris.

Viņš arī skaidroja, ka abos ātri ielaistajos vārtos Latvijas izlase varēja labāk nolasīt spēli.

"Uz ledus spēle ir krietni ātrāka, nekā tas izskatās no tribīnēm vai soliņa. Viņi bija ātrāki par mums tajās izspēlēs, kā arī otrajos vārtos piespieda mūs kļūdīties. Arī pēc nonākšanas iedzinējos mēs nepadevāmies un visiem bija pozitīvs noskaņojums," atzina Hārtlijs.

Hokeja skatītāji ierodas uz Latvijas spēli

Spēli no "Arēnas Rīga" tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7). No šodienas pasaules čempionāta spēles var apmeklēt klātienē un šo ...

gallery icon
102

Jau augusta beigās Rīgā norisināsies 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs.

"Federācija ieplānos treniņnometni un pēc tam ielūgs spēlētājus. Darbs nekad neapstājas. Federācija daudz strādā ar izlasēm," par darbu vasarā teica Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlases fani pulcējas arēnas tribīnēs

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta B grupas pēdējā spēlē šodien cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā tiekas ar Vāciju.

gallery icon
24

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei šajā vajadzēja vismaz vienu punktu. Ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu nodrošināja Vācija, kuras uzvaras pamatlaikā derēja arī Kanādai.