foto: Edijs Pālens/LETA
Jauns.lv eksperti par spēli pret Vāciju: būs drāma, bet ar laimīgām beigām
Latvijas hokeja izlasei šovakar izšķirošais mačs par vietu ceturtdaļfinālā.
Hokejs
2021. gada 1. jūnijs, 14:02

Jauns.lv eksperti par spēli pret Vāciju: būs drāma, bet ar laimīgām beigām

Jauns.lv

Portāls Jauns.lv aptaujāja dažus hokeja ekspertus, lai noskaidrotu viņu viedokli par šovakar gaidāmo Latvijas valstsvienības izšķirošo dueli par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kurā jāspēkojas pret Vācijas izlasi.

Jauns.lv palīgā sauca divus ilggadējus Latvijas valstsvienības aizsargus brāļus Krišjāni un Jēkabu Rēdlihus, kā arī spēka sporta pārstāvi, hokeja fanu, WPC čempionu un “Arnold Classic” uzvarētāju spēka trīscīņā Ivaru Cīruli. Visi kā viens ļoti precīzi prognozēja mača gaitu pret ASV, bet kļūdījās prognozēs par spēli pret Norvēģiju, mačā pret somiem Krišjānis Rēdlihs bija ļoti tuvu patiesībai, kamēr pārējie eksperti nedaudz kļūdījās. Cik precīzi viņi būs šodien?

Pirmie skatītāji ierodas uz hokeja čempionāta spēli

No 1.jūnija var klātienē apmeklēt Rīgā notiekošā 2021.gada pasaules čempionāta hokejā spēles. Līdzjutēji var iegādāties biļetes pasaules čempionāta oficiālajā vietnē ...

gallery icon
60

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsardzības balsts Krišjānis Rēdlihs, kurš sagatavošanās posmā arī bija kopā ar valstsvienību tic, ka mūsu hokejisti spēs tikt galā ar emocionālo un fizisko spiedienu: “Vispirms vēlos pateikt, ka, neraugoties uz šī mača iznākumu, man ļoti paticis šis pasaules čempionāts – daudzveidīgs, neprognozējams, pārsteigumiem bagāts. Tomēr šovakar mēs, protams, gaidām uzvaru. Nav nekas sarežģīts, vienkārši jāuzvar viena spēle un iekļūstam ceturtdaļfinālā. Izšķirošajā mačā pretī ir ļoti interesants un disciplinēts pretinieks, kas liek gaidīt ļoti pragmatisku un “neatklātu” hokeju. Daudz vārtu guvumus diez vai redzēsim, bet cīņu pārpārēm – noteikti! Paredzu psiholoģiski un fiziski ļoti smagu cīņu, pēc kuras uzvarētājam (Latvijas izlasei) būs īpašs prieks – 2:1 – panākums, un soļojam uz ceturtdaļfinālu. Jau tagad valstij un hokejam ir lieli svētki, bet ceturtdaļfināls būt vēl krietni lielāka eiforija un līksmība.”

Jēkabs Rēdlihs, kurš pēc profesionālā hokejista karjeras beigām, trenē jaunos hokejistus un ir “Kurbads” hokeja halles direktors mačā pret Vāciju savā prognozē ir pārliecināts, ka būs ļoti smaga spēle: “Kā mēs visi lieliski zinām, šodien ir īpaši svarīga spēle. Paredzu spraigu un nervozu cīņu visas spēles garumā, tomēr savā prognozē būšu īsts patriots un sagaidu panākumu īstā drāmā ar 3:2.

Tikmēr spēka sporta čempions un lietpratējs, kā arī entuziastisks ceļotājs Ivars Cīrulis norāda, ka šodien vienkārši neesot variantu - ir jāuzvar: "Divi vārdi - ir jāņem! Šī spēle mums ir svarīga, pretinieks ir līdzvērtīgs, taču saguris pēc vakardienas spēles, bet mēs - atpūtušies. Šodien būtu jābūt uzvarai."

Spēle starp abām izlasēm "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20.15. Maču tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls (LTV7).