foto: Edijs Pālens/LETA
Edgars Buncis skaidro, kā plānota līdzjutēju iekļūšana uz hokeja mačiem
SIA "Hokeja akadēmija" valdes loceklis Edgars Buncis pie Olimpiskā sporta centra.
Hokejs
2021. gada 31. maijs, 18:11

Edgars Buncis skaidro, kā plānota līdzjutēju iekļūšana uz hokeja mačiem

Jauns.lv / LETA

Visticamāk, tikai Latvijas līdzjutēji pasaules čempionāta (PČ) spēles varēs apmeklēt klātienē, apstiprināja pasaules čempionāta hokejā rīkotājas SIA "Hokeja akadēmija" valdes loceklis Edgars Buncis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atbilstoši ceturtdien Ministru kabineta (MK) lemtajam skatītāji pasaules čempionāta spēles klātienē varēs vērot no 1.jūnija.

Visdrīzāk, tie būs tikai Latvijas līdzjutēji, jo citu valstu pārstāvji pagaidām nespēj izpildīt prasības spēļu vērošanai klātienē. Līdzjutējiem ir divas prasības biļešu iegādē. Pirmā ir pašizolācijas nepieciešamība pēc ierašanās Latvijā, otrā - sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts.

Pie "Arēnas Rīga" pulcējas Latvijas izlases līdzjutēju pūļi

Pie "Arēnas Rīga" piektdienas vakarā pulcējās Latvijas izlases līdzjutēju pūļi, lai sveiktu Latvijas hokejistus ar vēsturisku uzvaru pret Kanādas valstsvienību. ...

gallery icon
27

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija liecina, ka no pasaules čempionāta dalībvalstīm "drošo valstu" sarakstā iekļauta Lielbritānija un Somija, kurām pašizolācija nav vajadzīga. Pārējo valstu līdzjutējiem pašizolācija beigtos jau pēc pasaules meistarsacīkšu beigām.

Skatītājiem biļešu kontrolierim būs jāuzrāda personalizēta ieejas biļete, kurā norādīts biļetes lietotāja vārds un uzvārds, kopā ar derīgu personu apliecinošu dokumentu un sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Personalizēta ieejas biļete būtu derīga tikai kopā ar minēto sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Hokeja fani Vecrīgā un pēc Latvijas izlases spēles ar Itāliju

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta trešajā spēlē izcīnīja uzvaru pret Itāliju, lai arī tiesneši mājiniekiem neieskaitīja divus vārtus. ...

gallery icon
54

"1.jūnijā ir paredzēta Covid-19 sertifikāta tīmekļa vietnes darbības uzsākšana. Šobrīd notiek tās pārbaude, lai no 1.jūnija ar tās palīdzību varētu noskaidrot, kurš līdzjutējs atbilst biļešu iegādes prasībām," skaidroja Buncis, piebilstot, ka tiek cerēts, ka jau šovakar sistēma darbosies un Nacionālais veselības dienests rīt spēs nodrošināt līdzjutēju statusa pārbaudi.

Gadījumā, ja tīmekļa vietne vēl nedarbosies, no 1.jūnija vakcinētās personas varēs iegūt sertifikātu papīra formātā, kā arī PDF formātā to saglabāt savā mobilajā telefonā.

Lēšot ārvalstu līdzjutēju iespējas pasaules čempionāta spēles vērot klātienē, Buncis apstiprināja, ka pagaidām līdzjutējiem derīgs būs vien Latvijas Covid-19 sertifikāts.

Latvijas hokeja izlases spēlētāji sasveicinās ar faniem

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta trešajā spēlē izcīnīja uzvaru pret Itāliju, lai arī tiesneši mājiniekiem neieskaitīja divus vārtus. ...

gallery icon
53

"Somijas tā sauktās zaļās pases Eiropas Savienības (ES) prasībām neatbilst. Šāds sertifikāts Eiropā plānots no 1.jūlija, bet Latvija par mēnesi ir apsteigusi šo grafiku," skaidro čempionāta organizatoru pārstāvis.

Valdības pieņemtie grozījumi Epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai paredz, ka hokeja čempionāta spēles varēs skatīties personas, kuru sertifikāts apliecina, ka persona ir vakcinēta pret Covid-19 infekciju un ir pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas, vai arī no 22 līdz 90 dienām pēc "AstraZeneca" vakcīnas pirmās devas saņemšanas un uzreiz pēc "AstraZeneca" vakcīnas otrās devas saņemšanas.

Hokeja fani noliek ziedus pie Kanādas vēstniecības

Pēc vēsturiskās Latvijas vīriešu hokeja izlases uzvaras pār Kanādu piektdien "Arēnā Rīga" 2021.gada pasaules čempionāta pirmajā spēlē, fanu pūļi devās ...

gallery icon
140

Hokeja spēles klātienē būs atļauts skatīties arī personām, kuras ir pārslimojušas Covid-19.

Skatītājiem visa spēles apmeklējuma laikā būtu jālieto mutes un deguna aizsegi, tai skaitā atrodoties spēles arēnas teritorijā ārtelpās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kopējais skatītāju skaits ar personalizētām ieejas biļetēm daudzfunkcionālajā hallē "Arēna Rīga" nedrīkstēs pārsniegt 2660 personas, bet Olimpiskajā sporta centrā - 1058 personas.

Jau ziņots, ka uz apakšgrupu pēdējām spēlēm biļetes maksās 110 eiro, uz ceturtdaļfināliem 165 eiro, uz pusfināliem 220 eiro, uz spēli par trešo vietu 280 eiro, bet uz finālu - 340 eiro.