foto: ekrānuzņēmums no video
Latvijas 3x3 basketbola izlase nonāk uzvaras attālumā no olimpiskās ceļazīmes izcīnīšanas
Basketbols
2021. gada 30. maijs, 16:10

Latvijas 3x3 basketbola izlase nonāk uzvaras attālumā no olimpiskās ceļazīmes izcīnīšanas

Jauns.lv / LETA

Latvijas 3x3 basketbola izlase svētdien Austrijas pilsētā Grācā izcīnīja uzvaru Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensību ceturtdaļfinālā, nonākot vienas uzvaras attālumā no ceļazīmes iegūšanas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvieši ceturtdaļfinālā ar rezultātu 21:19 pārspēja Lietuvu.

Spēles sākums veiksmīgāks bija lietuviešiem, kuri ieguva vadību ar 10:6. Turpinājumā Nauris Miezis vienu punktu atguva un Kārlis Lasmanis pievienoja trīspunktu gājienu, panākot 10:10. Edgara Krūmiņa sarežģīts metiens deva vadību, taču lietuvieši atbildēja ar precīzu tālmetienu - 12:11. No tālienes precīzs bija arī Lasmanis, bet vēlāk Agņa Čavara metiens no groza apakšas deva vadību ar 14:13. Turpmākajā cīņas gaitā Latvijas kvartets vadības grožus no rokām neizlaida un svinēja uzvaru ar 21:19.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar desmit punktiem bija Lasmanis, pa četriem guva Miezis un Krūmiņš, bet trīs punkti bija Čavaram.

Plkst.19.45 paredzēta spēle ar Poliju. Neveiksmes gadījumā otrajā spēlē par olimpisko ceļazīmi svētdien laukumā nāksies doties trešo reizi, lai tiktos ar otra pusfināla zaudētājiem. Turnīra spēles translēs Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) oficiālais "Youtube" kanāls.

Grupu turnīru Latvijas izlase aizvadīja veiksmīgi, ceturtdien ar 21:14 uzvarot mājiniekus austriešus un ar 21:17 - Nīderlandi, bet sestdien ar 21:18 pieveikta Horvātija un ar 21:16 - Kanāda, grupā ieņemot pirmo vietu.

Turnīrs notiek divos posmos. Vispirms tika aizvadītas sacensības četrās grupās, no katras pa divām labākajām komandām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Ja Latvijas komandai Grācā neizdosies iekļūt pirmajā trijniekā, latviešiem būs vēl viena iespēja tikt uz Tokijas olimpiskajām spēlēm - pēdējā ceļazīme uz Tokiju tiks izcīnīta no 4. līdz 6.jūnijam Ungārijas pilsētā Debrecenā, kur spēlēs sešu valstu izlases: Ungārija, Mongolija, Slovēnija, Nīderlande, Latvija un Polija.

Ja kāda vai kādas no šīm komandām būs izcīnījusi ceļazīmi jau olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Austrijā, vietā stāsies kāda vai kādas no rezervistēm - Beļģija, Ukraina, Rumānija.

Vieta olimpiskā turnīrā jau garantēta trim valstīm, kuras ieņem augstākās vietas FIBA rangu tabulā, ņemot vērā katras valsts 50 labāko spēlētāju individuālo reitinga punktu summu - Serbijai, Krievijai un Ķīnai, kā arī rīkotājvalstij Japānai.

Latvijas izlases spēlētāji sezonas laikā spēkus apvienojuši komandā "Riga". Šosezon vienība spēļu praksi krāja Pasaules tūrē, kā arī Vienotās Eiropas līgas turnīrā. Līdz šim vienīgajā Pasaules tūres posmā neizdevās pārvarēt pusfinālu, bet pirmajā Vienotās Eiropas līgas posmā izcīnīta uzvara. Nākamajos trīs posmos "Riga" apstājās pusfinālā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās