foto: Edijs Pālens/LETA
Jauns.lv eksperti par spēli pret Somiju: būs smagi
Hokejs
2021. gada 30. maijs, 15:41

Jauns.lv eksperti par spēli pret Somiju: būs smagi

Jauns.lv

Portāls Jauns.lv aptaujāja dažus hokeja ekspertus, lai noskaidrotu viņu viedokli par šovakar gaidāmo Latvijas valstsvienības dueli pret Somijas izlasi.

Jauns.lv palīgā sauca divus ilggadējus Latvijas valstsvienības aizsargus brāļus Krišjāni un Jēkabu Rēdlihus, kā arī spēka sporta pārstāvi, hokeja fanu, WPC čempionu un “Arnold Classic” uzvarētāju spēka trīscīņā Ivaru Cīruli. Visi kā viens ļoti precīzi prognozēja mača gaitu pret ASV, bet kļūdījās prognozēs par spēli pret Norvēģiju, redzēsim, cik tuvu patiesībai viņi būs ar spēli pret Somiju.

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsardzības balsts Krišjānis Rēdlihs, kurš sagatavošanās posmā arī bija kopā ar valstsvienību tic, ka mūsu hokejisti spēs tikt galā ar spiedienu: “Loģiski, ka mums vajag jebkādu uzvaru. Esmu ļoti priecīgs, ka Jānis Kalniņš sargās vārtus. Būšu subjektīvs, bet, manuprāt, Jānim bija jāstājas vārtos jau iepriekšējos mačos un jāmiksē ar Matīsu Kivlenieku. Nekas nav zaudēts un šovakar spēle būs ļoti līdzīga. Es teiktu, ka pamatlaikā rezultāts būs 1:1, bet papildlaikā vai pēcspēles metienos Latvija uzvarēs. Ar somiem noteikti nebūs viegli, jāspēlē ļoti cieši un disciplinēti, ko mēs arī darīsim. Ļoti gribas, lai Latvija spēlētu ceturtdaļfinālā. Jātiek iekšā izslēgšanas spēlēs, bet tur jau viss var notikt. Ar jebkādiem līdzekļiem šovakar ir jāuzvar. Uz priekšu!”

Jēkabs Rēdlihs, kurš pēc profesionālā hokejista karjeras beigām, trenē jaunos hokejistus un ir “Kurbads” hokeja halles direktors mačā pret Somiju savā prognozē ir pārliecināts, ka būs ļoti smaga spēle: “Domāju, ka šodien būs ļoti sīva cīņa. Vēl viena smaga spēle Latvijas izlasei, pie kādām jau šajā pasaules čempionātā esam pieraduši. Tomēr baidos, ka piedzīvosim neveiksmi – mana prognoze ir zaudējums 2:5.

Tikmēr spēka sporta čempions un lietpratējs, kā arī entuziastisks ceļotājs Ivars Cīrulis norāda, ka spēle, bez šaubām būs grūta, taču nebūtu jēga no sporta, ja cilvēki tajā būtu bez cerības: "Kā sportists es vienmēr teikšu, ka jāiet ir līdz galam un jācīnās. Arī ar spēcīgo Somijas izlasi. Reālistiski skatoties, protams, jāatzīst, ka uzvara ir diezgan tālu, taču cerības mums ir. Ar to arī ir jāapbruņojas uz šo spēli. Prognoze ar vēsu prātu gan būtu zaudējums ar vienu divu vārtu starpību, taču ne bez cīņas."