Hokejs
2021. gada 24. maijs, 12:50

Jauns.lv hokeja eksperti: uz itāļu grābekļa neuzkāpsim

Jauns.lv

Portāls Jauns.lv arī pirms spēles pret Itāliju aptaujāja hokeja ekspertus un entuziastus, lai noskaidrotu viņu viedokli, par šodien gaidāmo Latvijas valstsvienības dueli pret sīksto Itālijas izlasi.

Palīgā saucām divus ilggadējus Latvijas valstsvienības aizsargus, brāļus Krišjāni un Jēkabu Rēdlihus, kā arī spēka sporta lietpratēju, hokeja fanu, WPC čempionu un “Arnold Classic” uzvarētāju spēka trīscīņā Ivaru Cīruli. Visi eksperti pēc neveiksmes prognozēs par Latvijas un Kazahstānas spēles iznākumu ir apņēmības pilni laboties.

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsardzības balsts Krišjānis Rēdlihs, kurš sagatavošanās posmā arī bija kopā ar valstsvienību, un vienīgais prognozēja mūsu hokejistu uzvaru pret Kanādu arī šodien ir cerību pilns, ka mūsu vīri izcīnīs otro panākumu turnīrā: “Vispirms, mūsu vīriem ir jāatgūst pārliecība par sevi. Mačā pret Kazahstānu varēja redzēt, ka dienu iepriekš pret Kanādu tika iztērēts pārāk daudz emociju. Līdz ar to pārāk bieži pieņēmām sasteigtus lēmumus, nepieturējām ripu, pietrūka aukstasinības un pacietības vajadzīgajos brīžos. Domāju, ka šodien tieši vārtsargi iedos mums jaunu pārliecības lādiņu, jo Ivars Punnenovs (arī jebkurš cits, ja stātos vārtos) spēs nostāvēt “uz nulli” un arī sniegums vārtus būs ļoti pārliecinošs. Tas arī atbrīvos spēlētājus uzbrukumā un ļaus atgūt pārliecību, kā arī gūt daudz vārtus. Šodien rezultāts būs 5:0. Varbūt sākumā būs redzama kāda nedrošība, bet beigās panākumam vajadzētu būt pārliecinošam. Ceru uz skaistu spēli un vairākiem elegantiem vārtu guvumiem.

Tikmēr Jēkabs Rēdlihs, kurš pēc profesionālā hokejista karjeras beigām trenē jaunos hokejistus un ir “Kurbads” hokeja halles direktors, mačā pret Itāliju arī cer uz panākumu: “Gribu domāt, ka Latvijas izlase būs dusmīga par to, kā nospēlēja pret Kazahstānu un ka neizdevās “savākt gaļu”, tāpēc šodien gaidāma fiziska spēle un pelnīta uzvara ar 3:1.

Savukārt titulētais spēka sporta pārstāvis Ivars Cīrulis tikmēr atzīst, ka pēc divām aizvadītajām spēlēm prognozēt tālāko ir kļuvis grūti. Taču ar Itāliju neesot variantu - šī valstsvienība mūsējiem jāuzvar. "Hokejs šogad pārsteidz arvien vairāk! Taču Itālija ir jāvinnē - rezultātam jābūt 3:1 mūsu labā," prognozē Ivars Cīrulis.