foto: AP/Scanpix
Džeimsa tālmetiens nodrošina čempionvienībai "Lakers" vietu izslēgšanas spēlēs
Lebrona Džeimsa izšķirošais tālmetiens.
Basketbols
2021. gada 20. maijs, 11:02

Džeimsa tālmetiens nodrošina čempionvienībai "Lakers" vietu izslēgšanas spēlēs

Jauns.lv / LETA

Lebrons Džeimss trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-in" turnīra spēlē pēdējās minūtes sākumā realizēja tālmetienu, kas Losandželosas "Lakers" komandai nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Lakers" mājās ar 103:100 (22:28, 20:27, 35:24, 26:21) uzvarēja Goldentsteitas "Warriors".

"Warriors" vienībai būs vēl viena spēle, lai iekļūtu izslēgšanas mačos, bet "Lakers" pietika ar vienu panākumu, lai iekļūtu "play-off". Losandželosas klubs "play-off" pirmajā kārtā tiksies ar Fīniksas "Suns".

"Warriors" piektdien būs jātiekas ar Memfisas "Grizzlies", kas "play-in" turnīrā trešdien uzvarēja Sanantonio "Spurs". Šī dueļa uzvarētāja izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tiksies ar NBA regulārās sezonas uzvarētāju Jūtas "Jazz".

Par spēles varoni nepilnu minūti līdz pamatlaika beigām kļuva Lebrons Džeimss, kurš novēloti saņēma piespēli, taču prata realizēt sarežģītu metienu. 2,1 sekundi līdz spēles beigām bumbu zaudēja Stefans Karijs, "Warriors" izniekojot pēdējo iespēju atspēlēties.

25 punktus un 12 atlēkušās bumbas uzvarētāju labā nopelnīja Entonijs Deiviss, bet Džeimsam 22 punkti, 11 bumbas zem groziem un desmit rezultatīvas piespēles. Karijs atbildēja ar 37 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, taču Endrū Viginss iemeta 21 punktu.

Tikmēr "Grizzlies" ar 100:96 (38:19, 18:30, 16:16, 28:31) uzvarēja "Spurs".

Dilions Brukss uzvaru sekmēja ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, 23 punkti un tikpat bumbas zem groziem Jonam Valančūnam, taču 20 punkti, sešas atlēkušās bumbas un sešas piespēles Dža Morantam.

Demārs Derouzens "Spurs" komandā guva 20 punktus, bet tikpat punkti un septiņas atlēkušās bumbas Rūdijam Gejam. Dežonte Marejs iekrāja desmit punktus, 13 bumbas zem groziem un 11 rezultatīvas piespēles.

"Spurs" pirmo reizi divas sezonas pēc kārtas nav iekļuvusi izslēgšanas spēlēs.

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās